1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Työntekijäpula

Yritykset maksavat palkkioita työvoiman rekryyn johtaneista vinkeistä Hämeessä

Usein yritykset maksavat vinkkipalkkioita jo olemassa oleville työntekijöilleen, jos vihje johtaa uuden työntekijän löytämiseen. Osuuskauppa Hämeenmaalla vinkkipalkkiojärjestelmä on ollut käytössä kaksi kesää, joskin tulokset ovat olleet laihoja.

Esimerkiksi rakennusmiehistä on paikoin huutava pula. Kuva: Yle, MOT

Työvoimapula on joillakin aloilla Hämeessä paisunut jo niin suureksi, että jotkut yritykset ovat ottaneet käyttöön poikkeuksellisia keinoja saadakseen työntekijöitä. Osa hämäläisyrityksistä maksaa vihjepalkkioita työntekijöiden löytämiseksi.

Vinkkipalkkioita on käytössä myös henkilöstön vuokrausfirmoissa etenkin, jos avoimiin työpaikkoihin etsitään vakituisia työntekijöitä.

Osuuskauppa Hämeenmaalla on vihjepalkkio ollut käytössä kahtena kesänä. Hämeenmaa on maksanut noin sadan euron palkkion työntekijöilleen, kun vihje on johtanut uuden työntekijän palkkaamiseen. Viime kesänä työnantaja tosin sai vain muutaman vihjeen. Osuuskauppa Hämeenmaalla haasteellista on löytää myymälöihin työntekijöitä kaupunkikeskusten ulkopuolelle.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri maksaa tuhannen euron rekrytointipalkkion Kanta-Hämeeseen töihin tuleville vakituisille sairaanhoitajille.

Työvoimapula koettelee Hämeessä etenkin sosiaalialaa, ravintola-alaa ja rakennusalaa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.