1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

TiedeAreenassa pohdittiin matkailun tulevaisuutta, digitalisaatio nähtiin mahdollisuutena matkailualalle – katso tallenne Areenasta

Digitalisaatio tuo maailman kotisohvalle. Se on sekä uhka että mahdollisuus matkailualalle. Porin yliopistokeskuksen järjestämässä paneelikeskustelussa oli mukana useita tutkijoita ja opiskelija.

Kotimaan matkakohteita pitäisi nostaa esille – nyt kokemusten perässä lähdetään ulkomaille
Kotimaan matkakohteita pitäisi nostaa esille – nyt kokemusten perässä lähdetään ulkomaille

Kaukomaat vai kotisohva?

Se on kysymys, johon pureuduttiin paneelikeskustelussa Porin yliopistokeskuksen järjestämässä TiedeAreenassa.

  • Tallenne paneelikeskustelusta löytyy Yle Areenasta ja tämän artikkelin lopusta.

Yksi keskustelun kantava teema oli digitalisaation merkitys matkailussa. Keskustelijoiden mielestä digitalisaatiolla on enemmän annettavana mahdollisuuksia matkailualalle. Ainakaan vielä tällä hetkellä digitaaliset matkailumahdollisuudet eivät osallistujien mielestä ole riittäviä korvaamaan fyysistä matkustelua.

– Kotisohvalla inspiroidutaan, mutta se ei ainakaan vielä pysty korvaamaan varsinaista matkaa, sanoi projektitutkija Tuomas Pohjola.

Keskustelussa olivat mukana merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksen erikoistutkija Tapio Karvonen, projektitutkijat Lenita Nieminen ja Tuomas Pohjola Turun kauppakorkeakoulusta sekä opiskelija Aleksi Olander.

Keskustelun juonsi Ylen toimittaja Karri Laihonen.

Tiedeareena paneelikeskustelu 2021

Lue myös:

Helsinki-Vantaan lentokenttää uhkaa täydellinen kaaos, sanoo kaupunginjohtaja – "Kaikkia ei voida tarkastaa, rajoille saatava eurooppalainen malli"

Ulkomaanmatkoille kovaa kysyntää ja kotimaan vuokramökit menevät kuumille kiville – kotimaan hotellivarauksissa matkaa vuoteen 2019