Hyppää sisältöön

Nälkäpäiväkeräyksellä kerätään rahaa myös Etelä-Savossa kotinsa menettäneille

Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla autetaan muun muassa tulipalossa asuntonsa menettäneitä. Etelä-Savossa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut useita tulipaloja, joissa ihmiset ovat menettäneet kotinsa.

Nälkäpäivän rahankeräys toteutetaan taas lipaskeräyksenä, johon osallistuu valtakunnallisesti tuhansia vapaaehtoisia. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Nälkäpäivän keräyksessä rahaa kerätään myös Etelä-Savossa tulipaloissa kotinsa menettäneille. Keräys alkoi torstaina 23. syyskuuta ja jatkuu lauantaihin 25. syyskuuta saakka.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Rahoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja ulkomailla. Etelä-Savossa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut useita tulipaloja, joissa ihmiset ovat menettäneet kotinsa.

Kyseessä on myös Suomen Punaiselle Ristille Etelä-Savossa ensimmäisestä keräyksestä koronapandemian aikana, joka toteutetaan lipaskerääjien kanssa.

Suomen Punaisen Ristin nälkäpäiväkeräys järjestetään tänä vuonna 41. kerran. Valtakunnallisesti tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 15 000 vapaaehtoista.