Kemissä uidaan viikonloppuna pitkästä aikaa kilpaa: Tatti-uinneissa yli 120 nuorta uimaria

Muut kuin kilpauimarit pääsevät altaisiin jälleen sunnuntaina puoliltapäivin. Kisat käydään lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina aamulla.

Kemin uimahallissa kisaa lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina aamulla yli 120 nuorta uimaria. Muut uimarit pääsevät altaisiin jälleen sunnuntaina puoliltapäivin. Arkistokuva. Kuva: Riikka Rautiainen / Yle

Kemin uimahallissa järjestetään tulevana viikonloppuna uintikilpailut ensimmäisen kerran puoleentoista vuoteen.

Kemin Työväen Uimareiden järjestämiin Tatti-uinteihin osallistuu yli 120 uimaria yhdeksästä seurasta. Mukana on Kemin-Tornion seudun uimareiden lisäksi osallistujia myös Ylivieskasta, Oulusta ja Rovaniemeltä. Startteja kertyy yhteensä noin 520.

Nuorimmat kisaajat ovat alakoululaisia, vanhimmat vähän yli 20-vuotiaita.

Kilpailujärjestelyistä vastaava Marja-Leena Viinamäki iloitsee siitä, että kisat päästään viimein pitämään.

– Lapsille ja nuorille on tärkeää päästä kokemaan kisatunnelmaa ja saamaan kokemusta kilpailusta pitkän tauon jälkeen.

Tapahtuma järjestetään koronaturvatoimia noudattaen.

Kisat käydään lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina aamulla, jolloin altaat on suljettu muilta uimareilta. Lauantaina hallissa on vain vauva- ja tenavauinnit sekä kuntosalikäyttö kello 9–12. Sunnuntaina altaat vapautuvat yleisökäyttöön puoliltapäivin.

KemTun edelliset kotikisat pidettiin helmikuussa 2020 juuri ennen koronasulkua. Viime syksyksi suunniteltuun Tatti-uintitapahtumaan oli tulossa myös maajoukkueuimareita, mutta kisat piti koronarajoitusten vuoksi perua viime hetkillä.