SaPKon Mestis-kausi starttaa kotiyleisön edessä – päävalmentaja: “Haluamme tarjota yhteisölle sellasta hokia, mihin ne on tottuneet”

Viimeksi Mestiksen runkosarjaa on pelattu Talvisalossa vajaa vuosi sitten. Kauden aloituspelissä vastaan asettuu KeuPa HT.

SapKo paluuta Mestis-jäälle on odotettu jo pitkään, kertoo päävalmentaja Niko Eronen. Kuva: Kati Rantala / Yle

Savonlinnan Pallokerho pääsee pitkästä aikaa pelaamaan jääkiekon Mestistä kotiyleisönsä edessä.

Mestiksen runkosarjaa on viimeksi pelattu Talvisalon jäähallissa lähes vuosi sitten. Koronatauko pysäytti sarjan parin kuukauden ajaksi marraskuun lopussa, eikä SaPKo enää taloudellisista syistä jatkanut kautta helmikuussa.

Mestis-kausi käynnistyi virallisesti eilen. Uudistunut SaPKo avaa kautensa keuruulaista KeuPa HT:tä vastaan kotijäällä Talvisalossa.

– SaPKo-yhteisössä ja koko kaupungissa näkyy intoa. Kyllä tätä hetkeä on joukkueen, kannattajien ja seuran puolesta odotettu, sanoo Päävalmentaja Niko Eronen

Eronen uskoo, että ensimmäisessä kotipelissä ei vastustajaa päästetä helpolla.

– SaPKo on tunnettu siitä, että kotona tulee täysiä ja siitä perinteestä pidetään kiinni. Tänne ei kukaan tule helppoa iltapuhdetta tekemään, sanoo Eronen.

– Haluamme tarjota yhteisölle sellaista hokia, mihin ne on tottuneet. Laitetaan illasta toiseen parasta mahdollista showta pystyyn.

Kiekollisesti SaPKo haluaa Erosen mukaan olla vahva joukkue, joka kontrolloi ottelua niin kiekon kanssa kuin ilmankin.

– Tavoite on olla suora pudotuspelijoukkue, ja sitä kohti toimintaan päivittäin ja pelikerrallaan rakennetaan, Eronen sanoo.