1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lapsiperheet

Tampereen yliopistoon uusi lahjoitusprofessuuri tutkimaan lapsiperheiden köyhyyttä

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla lahjoittaa lapsiperheköyhyyden tutkimukseen liittyvän professuurin Tampereen yliopistoon. Tutkimuksen tavoitteena on löytää ratkaisuja köyhien lapsiperheiden auttamiseksi Suomessa.

Uusi lahjoitusprofessuuri keskittyy lapsiperheköyhyyden tutkimiseen. Arkistokuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla lahjoittaa lapsiperheköyhyyden tutkimukseen liittyvän professuurin Tampereen yliopistoon. Professuuri on tarkoitus täyttää heti.

Lahjoitusprofessuuri on osa Itlan kolmivuotista lapsiperheköyhyyteen keskittyy tutkimus- ja kehittämisohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on löytää ratkaisuja lapsiperheköyhyyden poistamiseksi Suomesta.

Suomessa noin 150 000 alle 18-vuotiasta, eli 14 prosenttia kaikista alaikäisitä lapsista, elää pienituloisissa perheissä.

Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan sijoittuva professuuri lahjoitetaan Tampereen yliopistolle vuoden 2022 alusta 3,5 vuodeksi. Lahjoitukseen sisältyy optio 1,5 lisävuodesta.

Dekaani Juho Saari sanoo, että tehtävä avataan ilman tieteenala- tai oppiainemääritystä, joten hakijoita toivotaan kaikilta soveliailta tieteenaloilta.

Professuurin tavoitteena on haavoittuvassa asemassa olevien lapsiperheiden pärjäävyyden ja toimintakyvyn vahvistaminen.

Tampereen yliopistolle lahjoitettava professuuri on Itlan kolmas lahjoitusprofessuuri. Lisäksi Itla on lahjoittanut interventio- ja implementointitutkimuksen professuurit Turun ja Oulun yliopistoihin.