1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tuusniemi

Nuori mies uhkaili aseella Tuusniemen keskustan ravintolassa ja kaupassa – epäilty on poliisille entuudestaan tuttu

Poliisi tutkii tapausta törkeänä ryöstönä, törkeänä ryöstön yrityksenä ja laittomana uhkauksena, ja esittää miestä vangittavaksi. Mies itse on kertonut olleensa päihtyneenä. Poliisi ei ole löytänyt miehen hallusta oikeaa asetta.

Poliisi löysi teoista epäillyn miehen keskiviikkona lyhyiden etsintöjen jälkeen. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Poliisi esittää vangittavaksi nuorta miestä, joka uhkasi aseella sivullisia keskiviikkona Tuusniemellä.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä ryöstönä, törkeänä ryöstön yrityksenä ja laittomana uhkauksena. Poliisi sai miehen kiinni hyvin pian tapahtuneen jälkeen. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu lievistä omaisuusrikoksista.

Itä-Suomen poliisi sai keskiviikkoiltana puoli kuuden aikaan ilmoituksen Tuusniemellä aseella liikekiinteistöissä muita uhanneesta miehestä. Tehtävälle osallistui useita poliisipartioita, jotka saattoivat kiinnittää huomiota.

Poliisi löysi teoista epäillyn miehen keskiviikkona lyhyiden etsintöjen jälkeen. Mies on tällä hetkellä pidätettynä.

Mies itse on kertonut olleensa tapahtumahetkellä päihtyneenä, eikä ole osannut tarkemmin kertoa tekonsa motiiveja. Hän oli vaatinut Tuusniemen keskustan ravintolasta ja kaupasta alkoholia ja tupakkaa.

Poliisi ei kuitenkaan ole löytänyt miehen hallusta oikeaa asetta, vaan epäilee uhkailun tapahtuneen kaasutoimisella aseella.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.