Hattulan valtuutetut saavat maanantaina tentata kahta kunnanjohtajaehdokasta – virkaa hoitava Järvi sai haastajan Samaletdinista

Hattula kutsuu vs. kunnanjohtaja Pekka Järven ja Päijät-Soten rakenneuudistushankkeen projektipäällikön Sabah Samaletdinin valtuutettujen kuultavaksi maanantaina. Hattulan valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan keskiviikkona.

Sabah Samaletdin on toinen valtuutettujen eteen maanantaina kutsuttavista kunnanjohtajaehdokkaista. Kuva vuodelta 2018. Kuva: Leo Gammals / Yle

Hattulan kunnanhallitus päätti perjantaina kutsua kaksi kunnanjohtajan virkaa hakeneista kuultavaksi maanantaiseen valtuustoinfoon. Valtuutetut pääsevät tutustumaan vs. kunnanjohtaja Pekka Järven lisäksi Päijät-Soten rakenneuudistushankkeen projektipäällikköön Sabah Samaletdiniin.

Kunnanhallituksen kokoomusjäsen Jiri Kattelus jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Hän olisi halunnut, että kunnanhallitus suosittelee valtuustoa valitsemaan kunnanjohtajaksi virkaa nyt hoitavan Pekka Järven.

Samaletdin johtanut kahta kuntaa

Päijät-Soten rakenneuudistushankkeen projektipäälliköllä Sabah Samaletdinilla on kunnanjohtajakokemusta kahdesta kunnasta. Hän toimi Myrskylän kunnanjohtajana vuosina 2015-2018 ja Evijärven kunnanjohtajana vuosina 2013-2015.

Samaletdin toimi Ilmajoen kunnan ja Kurikan kaupungin muodostaman peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän johtajana 2018-2020 ennen siirtymistään Päijät-Soteen projektipäälliköksi.

Hänellä on myös pankkialan kokemusta. Vuonna 1965 syntynyt Samaletdin on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri.

Viransijainen tavoittelee jatkoa

Pekka Järvi on toiminut Hattulan kunnanjohtajan sijaisena elokuun 2020 alusta. Sitä ennen hän työskenteli Hattulan kehitysjohtajana vajaan neljän kuukauden ajan. Sotilasuran jälkeen Järvi on työskennellyt runsaat kolme vuotta Valkeakoskella Päivölän opiston rehtorina.

Pekka Järvi on toiminut Hattulan vs. kunnanjohtajana runsaan vuoden ajan. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Järvellä on pitkä ura Puolustusvoimien palveluksessa, viimeisimpänä hän oli Panssariprikaatin komentajana kolmen ja puolen vuoden ajan. Järvi on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon.

Hattulan kunnanhallitus pudotti haastatelluista ehdokkaista pois Hannu Marsin, joka toimi tämän vuoden alkupuolelle saakka Keuruun kaupunginjohtajana.

Hattulan kunnanjohtajaksi haki viisi henkilöä, joista kolme täytti kelpoisuusehdot. He olivat kunnanhallituksen haastateltavana tämän viikon alussa. Hattulan kunnanvaltuusto kokoontuu valitsemaan uuden kunnanjohtajan ensi viikon keskiviikkona.

Lyhytaikaisia kunnanjohtajia

Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto irtisanoutui heinäkuun lopulla. Koivisto ei halua julkisuuteen kertoa irtisanoutumisensa syytä. Hän on ollut viime vuoden elokuusta lähtien opintovapaalla, joka päättyy lokakuun lopussa.

Hattulan kunnanjohtajaksi Koivisto valittiin kesällä 2017. Virkavaalissa hän voitti Pekka Järven yhdellä äänellä.

Katariina Koivisto on ykkösehdokas Akaan hallintojohtajaksi. Akaan valtuusto päättää valinnasta maanantaina.

Hattulan kunnanjohtajat ovat viipyneet kunnassa varsin lyhyitä aikoja. Martti Pura toimi kunnanjohtajana vuosina 2006-2012, Heidi Rämö 2012-2015 ja Lauri Inna 2015-2017.