Hyppää sisältöön

Kainuun vanhan sairaalan purkaminen alkaa: pääsisäänkäynnin ramppia ei jäädä kaipaamaan, katso video

Kainuun keskussairaalan vanhojen osien purkutyöt käynnistyvät tänään maanantaina. Ensimmäisenä maisemasta katoaa entisen pääsisäänkäynnin betoninen ramppi. Vanhan potilastornin purkaminen alkaa vuoden päästä syksyllä.

Kaivinkone Kainuun vanhan keskussairaalan ramppia purkamassa.
Moni on mielissään, kun KAKS:n vanhasta rampista päästään eroon.

Kainuun keskussairaalan purkutyöt käynnistyvät tänään maanantaina pääsisäänkäynnin betonisen rampin purkamisella.

Ensi kuun alkupuolella purkutyöt näkyvät myös muualla sairaalan alueella, kun urakka etenee vanhan potilastornin vieressä olevaan matalaan siipeen, missä on ollut muun muassa poliklinikoita.

– Huhtikuussa ei pitäisi näkyä enää maanpäällisiä rakenteita lainkaan, mutta maan sisällä voi olla vielä tunneleita, kertoo kiinteistöinsinööri Hannu Kinnunen Kainuun sotesta.

Voit katsoa Yle Areenasta suorassa lähetyksessä kello 9.30 alkaen, kuinka kauha iskeytyy rampin betoniin. Toimittajana paikalla on Jarmo Nuotio.

Tiloihin ei ole enää asiakaskäyntiä. Työmaa-alue aidataan, mikä vaikuttaa asiakkaiden liikkumiseen sairaalan alueella. Kainuun sote pyytää, että sairaalan asiakkaat ja alueella liikkuvat huomioivat turvallisuuden myös työkoneiden ja purkutyöalueiden läheisyydessä.

– Nyt työmaa aidataan aika minimaalisesti kahden viikon ajaksi, jonka jälkeen Sotkamontien puolelta aidataan työmaa-aluetta hieman enemmän, kun runkopurku alkaa. Työmaa-aitoja ja kylttejä tulee noudattaa ja ne myös muuttuvat purku-urakan edetessä, Kinnunen sanoo.

Vanha potilastorni puretaan vuoden päästä

Vanhan potilastornin rungon purkaminen alkaa syksyllä 2022. Sitä ennen matalan rakennuksen tilalle rakennetaan piha-alue. Sairaala-alueen maisema tulee muuttumaan, kun potilastorni puretaan uuden sairaalan edestä.

– Vanha sairaala on otettu käyttöön 1. kesäkuuta vuonna 1969. Se on ollut huippusairaala, hyvin suunniteltu, rakennettu ja siellä on käytetty myös uusinta tekniikkaa ajan hengen mukaan. Samaa voi sanoa nyt uudesta sairaalasta, Kinnunen kertoo.

Kainuun uuden sairaalan viimeinen osa valmistui heinäkuussa. Nyt Kainuun soten perusterveydenhoito ja erikoissairaanhoito toimivat yhteisissä tiloissa.

Mitä kaikkea sairaalan purkamisessa täytyy huomioida ja millaisia kokemuksia esimerkiksi taksiautoilijalla on purettavasta sairaalan rampista? Voit katsoa Areena-suoran koko tallenteen tästä:

Kaivinkone purkaa KAKS:n vanhaa ramppia.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.