1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. perhesurmat

Äiti surmasi lapsensa ja itsensä tammikuussa Oulussa – nyt poliisi kertoo, että teon motiivina olivat rahahuolet

Esitutkinnan perusteella perheen äiti surmasi lapsensa ja sen jälkeen itsensä lääkeaineilla, jotka oli anastanut työpaikaltaan. Nainen oli työskennellyt oululaisessa terveydenhuoltoalan yksikössä ja hänellä oli ollut pääsy tilaan, jossa lääkkeitä säilytettiin.

Poliisi on päättänyt Oulussa viime tammikuussa tapahtuneen perhesurman esitutkinnan. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Poliisi on selvittänyt Oulussa viime tammikuussa tapahtuneen perhesurman motiivin ja tapahtumien kulun.

Muhoslainen nainen surmasi kaksi lastaan ja sen jälkeen itsensä oululaisessa majoitusliikkeessä.

Poliisi sai sunnuntaina 24. tammikuuta ilmoituksen Muhoksella kadonneesta naisesta ja hänen kahdesta lapsestaan. Nainen oli poistunut kotoa autolla yhdessä yläkouluikäisen sekä alle kouluikäisen lapsensa kanssa edellisenä päivänä, eikä heidän olinpaikkansa ollut tiedossa.

Maanantaina 25. tammikuuta oululaisen majoitusliikkeen työntekijä löysi kadonneiksi ilmoitetun naisen ja kaksi lasta kuolleina majoitusliikkeen huoneen sängyltä. Huoneesta löytyi jäähyväiskirje, erinäinen määrä avattuja lääkepakkauksia ja ruiskuja.

Esitutkinnassa selvinneen perusteella perheen äiti surmasi lapsensa ja sen jälkeen itsensä aikaisemmin päivällä työpaikaltaan anastamillaan lääkeaineilla. Teon epäillään tapahtuneen jo lauantai-illan tai yön aikana.

Uhreissa ei ollut muita väkivallan merkkejä. Nainen oli työskennellyt oululaisessa terveydenhuoltoalan yksikössä ja hänellä oli ollut pääsy tilaan, jossa lääkkeitä säilytettiin.

Teon pääasialliseksi motiiviksi on ilmennyt perheen äidin henkilökohtainen taloudellinen tilanne, josta hän ei ollut nähnyt ulospääsyä.

Tapausta koskeva esitutkintamateriaali sisältää salassa pidettävää aineistoa, minkä vuoksi esitutkintapöytäkirja on kokonaisuudessaan salassa pidettävä.

Poliisi on päättänyt tapauksen esitutkinnan, eikä tiedota asiasta enempää.

Lue lisää: Pieni kunta järkyttyi syvästi epäillystä perhesurmasta – Muhoksen kirkkoherra: Kaikkiin kysymyksiin ei välttämättä ole vastauksia