1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Puoli seitsemän

Äitiyden alkuaikoina Miisa Nuorgam ajatteli itsensä ja vauvan yhtenä olentona

Toimittaja ja somevaikuttaja Miisa Nuorgam päästää katsojat seuraamaan odotusaikaansa lähietäisyydeltä Katkeamaton-dokumenttisarjassa.

Miisa Nuorgam: "Alkuun oli vaikeaa erottaa itsensä vauvasta"
Miisa Nuorgam: "Alkuun oli vaikeaa erottaa itsensä vauvasta"

Toimittaja ja somevaikuttaja Miisa Nuorgam on tottunut jakamaan elämäänsä sosiaalisessa mediassa. Katkeamaton-dokumenttisarjassa hän päästää katsojat entistäkin lähemmäksi. Sarja vie meidät Tampereelta Norjaan, jonne Nuorgam lähtee opiskelemaan saamen kieltä ja kulttuuria. Sen lisäksi saamme seurata hänen yllätyksenä alkavaa raskauttaan lähietäisyydeltä.

Raskaus ja vauvan syntymä ovat luonnollisesti olleet valtavia elämänmuutoksia, mutta Nuorgam arvelee, että korona-aika on omalta osaltaan helpottanut sopeutumista uudenlaiseen arkeen.

– Entinen baariralliminäni jäi jo väkisinkin koronan takia, kun kaikki paikat menivät kiinni. Se oli ehkä minulle sellainen pehmeä lasku, että ei se ole ollut niin erikoista kuin olisi ajatellut.

Nyt Miisa Nuorgamin ja hänen kumppaninsa Eetun vauva on noin viiden kuukauden ikäinen. Nuorgam kertoo, että äitiyden alkuaikoina hänen oli vaikeaa erottaa itsensä vauvasta.

– Sitä oli jotenkin sellaisessa ihan oudossa symbioosissa, jossa ajatteli itsensä ja vauvan yhtenä abstraktina olentona.

Saapuessaan Tampereelta Helsinkiin Puoli seitsemän -ohjelman haastattelua varten Nuorgam kuitenkin huomasi muutoksen ajattelussaan.

– Kun tulin Pasilan asemalle, mietin ensimmäistä kertaa, että mitähän ne tekevät kotona. Pari kuukautta sitten se olisi ollut ainoa asia, jota olisin miettinyt koko junamatkan. Nyt ehkä vihdoin alkaa löytää taas sen oman itsensä, joka on siitä vauvasta erillinen olento.

Katso Miisa Nuorgamin koko haastattelu Yle Areenassa: