1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. juoksu

Keväästä syyskuulle siirretty Terwamaraton veti satoja juoksijoita Oulujokivarren reiteille

Tämän vuotiset Terwajuoksut järjestettiin syyskoleassa tihkusateessa. Juoksijoita tapahtuman eri matkoille osallistui noin 1500.

33. Terwamaratonin yleisen sarjan voittaja Oulun NMKY:n Antti Mikkonen otti johtopaikan jo lähtökierroksella. Kuva: Risto Degerman / Yle

Lauantaina ensimmäisenä lähtönä starttasivat 42,2 kilometrin täysmaratoniin osallistuvat. Näiden lisäksi järjestettiin puolimaraton sekä kymmenen ja neljän kilometrin juoksulenkit. Yhteensä eri sarjoissa oli mukana noin 1500 juoksijaa.

Täysmaratonille osallistui 250 juoksijaa. Nopeimmin reitin juoksi yleisen sarjan voittaja Oulun NMKY:n Antti Mikkonen, jonka aika oli 2:37:50. Naisten sarjan voittaja oli Päivi Karhumaa, jonka aika oli 3:13:00

Suurin osa maratonin osallistujista tavoitteli omaa henkilökohtaista suoritustaan. Heidän joukossaan matkaan lähtivät myös Emili Alitalo ja Jessika Raudaskoski. Molemmille Terwamaraton oli ensimmäinen täyspitkä maraton.

Jessika Raudaskoski oli alun perin valmistautunut kevääksi suunnitelulle maratonille, mutta tapahtuman siirron takia matkaan päästiin vasta nyt lauantaina. Intoa siirto ei kuitenkaan päässyt lannistamaan.

– Onhan tätä jo helmikuusta odotettu, kun ilmoittauduin jo silloin tapahtumaan, kertoo Raudaskoski.

Myös Emili Alitalo mietti osallistumista jo keväällä, mutta lopullinen päätös mukaan lähdöstä kypsyi vasta kesällä.

– Jännitti niin paljon, että en ensin uskaltanut ottaa sitä askelta ilmoittautumiseen, mutta kyllä minä sitten päätin lähteä mukaan, Alitalo kertoi ennen lähtölaukauksen pamahdusta.

Molemmat olivat asettaneet tavoiteajakseen neljä tuntia.

Oulun NMKY:n järjestämä juoksutapahtuma järjestettiin nyt 33. kertaa. Juoksujen reitit kulkivat pitkin Oulujokivartta.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.