1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pesäpallo

Imatran Pallo-Veikot vahvisti joukkuettaan: Sasu Toikalle vuoden mittainen sopimus ja Veeti Lankiselle kahden vuoden sopimus

Miesten superpesisjoukkue Imatran Pallo-Veikot on julkistanut kaksi uutta pelaajasopimusta. IPV:ssä pelaavat ensi kaudella Sasu Toikka ja Veeti Lankinen.

Menneen superpesiskauden suurin yllättäjä Imatran Pallo-Veikot julkistanut saanut kaksi pelaajasopimusta. Kuvituskuva. Kuva: Tomi Hänninen

Miesten superpesiksessä pelaava Imatran Pallo-Veikot on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Kouvolan Pallonlyöjssä ja Haminan Pallossa aiemmin pelanneen Sasu Toikan kanssa.

Kaudella 2011 Toikka pääsi pelaamaan myös Superpesistä kahden ottelun verran Kouvolan Pallonlyöjien riveihin, jota hän edusti myös vuodet 2012-2020. KPL-vuosien aikana hän saavutti muun muassa kaksi hopeamitalia vuosina 2018 ja 2020 sekä pronssia 2019.

Toikan pelipaikat ovat etukentällä, vaihtajana ja kotiuttajana.

Toikka uskoo, että hänen kokemuksensa sopii IPV:n nuorehkoon ja nälkäiseen joukkueeseen.

Pesä Ysien kasvatti Veeti Lankinen jatkaa IPV:ssä kaksivuotisella sopimuksella. Hän on kuulunut jo parin kauden ajan IPV:n rinkiin.

Superpesisdebyytin Lankinen teki kaudella 2019 ja onnistui ainoassa ottelussa lyömään yhden juoksun.

Kausi 2020 oli Lankisella rikkonainen, mutta kuluneella kaudella pelasi hän kaksoisedustuksella Jyväskylän Lohen riveissä. Ykköspesiksessä Lankinen oli joukkueen etenijätilaston kärki 28 tuodulla ja joukkueen kärkilyöntitilaston toinen 83 kärkilyönnillä. Superpesisotteluita IPV-paidassa kertyi kuluneella kaudella, sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä, yhden ottelun verran.

Hän kertoo kehittyneensä talven ja kesän aikana paljon. Hän muistelee ilolla varsinkin pudotuspeliä Tampereella, sillä häviöstä huolimatta siitä tuli hyviä kokemuksia jatkoon.

IPV kertoi jo aiemmin tehneensä sopimuksen imatralaislähtöisen Toni Laakson kanssa. Pelinjohtajana jatkaa Jukka Mäkinen.

Imatran Pallo-Veikot pelasi menneellä kaudella pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 28 vuoteen ja herätti runsaasti huomiota hyvällä joukkuehengellään ja taistelutahdollaan.