1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Pohjanmaan poliisilla kiireinen viikonloppu: pahoinpitelyjä, mönkijäturma, etsintää ja nuorten joukkokokoontumisia

Poliisia tarvittiin apuun etenkin Kauhavalla, Ähtärissä ja Ilmajoella.

Poliisi joutui kirjoittamaan sakkoja, poistamaan rekisteritunnuksia ja määräämään kuljettajia ajokieltoon Ilmajoella. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Porttila / Yle

Pohjanmaan poliisilla on ollut työntäyteinen viikonloppu. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisia työllistivät useat pahoinpitelyt ja järjestyshäiriöt.

Poliisi selvitti Kauhavalla maastossa tapahtunutta mönkijäturmaa. Kuljettaja oli menettänyt mönkijän hallinnan ja ajautunut päin puuta. Loukkaantunut kuljettaja toimitettiin sairaalahoitoon.

Ähtärissä itsetuhoisen henkilön etsintä piti liikkeellä useita poliisipartioita.

– Henkilö löytyi noin kolmen tunnin etsinnän jälkeen vesialueella olevalta lautalta fyysisesti kunnossa olevana, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Kymmeniä ajoneuvoja koolla Ilmajoella

Ilmajoella Kaaronojantielle kokoontui useita kymmeniä mopoja, moottoripyöriä, henkilöautoja, mopoautoja ja traktoreita. Poliisin mukaan suurin osa paikalla olleista käyttäytyi hyvin, mutta kaikki kulkuneuvot eivät olleet kunnossa tai poliisi joutui puuttumaan ajokäyttäytymiseen.

Poliisi antoi kaikkiaan kaksitoista sakkomääräystä, kuudesta ajoneuvosta poistettiin rekisteritunnukset ja kolme henkilöä määrättiin ajokieltoon.

Poliisi toivoo, että mopoilevien nuorten vanhemmat tarkistaisivat nuorten ajoneuvojen kunnon ainakin valojen, renkaiden ja jarrujen osalta.

– Syksyn pimeydessä on tärkeää, että mopoilijan voi havaita pimenevässä illassa. Näin mopon käyttö on turvallisempaa paitsi mopoilijalle itselleen myös muille tienkäyttäjille.