1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikkipalkinnot

Uusi palkinto kannustaa laulujen sanojen kirjoittajia tuhannella eurolla – Juha Vainion nimeä kantava palkinto jaetaan vuosittain

Tutun sanoittajapalkinnon rinnalle on tulossa kotkalaisen sanoittajalegendan nimeä niin ikään kantava palkinto, joka myönnetään vuoden parhaasta yksittäisestä sanoituksesta. Palkinto lanseerataan Kotkan Meripäivillä ensi vuonna.

Juha Vainio -sanoittajapalkinto on jaettu vuodesta 1991. Tänä vuonna sen sai Apulannan Toni Wirtanen. Jatkossa sanoittajan ohella palkitaan myös vuoden paras yksittäinen sanoitus. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kotkan Meripäivillä jaetaan ensi vuodesta lähtien uusi Juha Vainio -aiheinen palkinto.

Tutun sanoittajapalkinnon rinnalla palkitaan pian myös vuoden paras suomalaissanoitus.

Uuden palkinnon myötä halutaan nostaa esiin myös uusia sanoittajalahjakkuuksia ja yksittäisiä onnistumisia laululyriikan saralla. Kotkalaisen sanoittajalegendan nimeä kantava sanoittajapalkinto kun on yleensä myönnetty laajasta ja pitkäaikaisesta sanoitustuotannosta.

Uuden palkinnon suuruus on 1000 euroa. Saajan päättävät Juha Vainio -rahasto ja Juha Vainio -seura. Palkinnon tarkemmat kriteerit päätetään syksyn aikana.

– Uusi palkinto on oiva lisä Juha Vainion lauluntekijäperinteen ja suomalaisten sanoittajien kunnioittamisessa. Sen lanseeraus osuu hienosti Kotkan Meripäivien 60-vuotisjuhlatapahtumaan, sanoo Juha Vainio Rahaston sihteeri ja Kotkan tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Perinteinen Juha Vainio -sanoittajapalkinto on jaettu 30 vuoden ajan. Palkinnon suuruus on 6000 euroa. Tänä vuonna palkinnon sai Apulannan Toni Wirtanen.

Lue lisää: Apulannan Toni Wirtanen saa arvostetun sanoittajapalkinnon – pääsee samaan joukkoon kuin Paula Vesala, Juice Leskinen ja Maija Vilkkumaa