Hyppää sisältöön

Perhon kunta on jatkamassa villiintyneiden kissojen loukuttamista – Alajärven eläinsuojeluyhdistys tulossa apuun kotien löytämiseksi hyväkuntoisille kissoille

Helsingin eläinsuojeluyhdistys puuttui asiaan, kun Perhon kunta totesi tiedotteessaan, että pannattomat luonnosta tavoitetut kissat lopetetaan. (Kuvituskuva) Kuva: Liisa Kallio / Yle

Perhon kunta on jatkamassa villiintyneiden kissojen loukuttamista. Loukuttaminen keskeytettiin reilu kaksi viikkoa sitten kun Helsingin eläinsuojeluyhdistys väitti toimintaa laittomaksi.

Kunta on selvittänyt laillisuuspuolen ympäristöterveydenhuollon kanssa, jonka mukaan estettä toiminnan jatkamiselle ei ole.

Lisäksi se neuvottelee yhteistyöstä Alajärven eläinsuojeluyhdistyksen Tassutiimin kanssa. Tassutiimi etsisi hyväkuntoisille kissoille kodin, huonokuntoiset puolestaan toimitettaisiin eläinlääkärille lopetettaviksi. Eläinlääkäri tarkistaisi paitsi kissan kunnon, myös sen onko kissalla mikrosiru, jonka perusteella sen omistaja voidaan jäljittää.

Vielä ei ole tietoa milloin loukuttaminen jatkuisi, asia riippuu Tassutiimin kanssa käytävistä neuvotteluista.

Toisaalta kissat käyvät tähän vuodenaikaan vielä huonosti loukkoihin, kun ravintoa niille on muutenkin helposti saatavilla.

Villiintyneet kissat ovat liikkuneet etenkin Hiekanmäen alueella, jossa sijaitsee kunnan rivitaloja. Tähän mennessä alueelta on loukutettu viitisenkymmentä kissaa. Alueella on edelleen nähty yhtä aikaa kymmenen kissan lauma. Tiedossa ei ole, ovatko laumassa nähdyt kissat aina samoja yksilöitä vai onko niitä useampia.