Suomen erä- ja luontokulttuurimuseon aikataulu täsmentyi – museo avataan vuonna 2026

Lokakuussa aletaan kutoa verkostoa Etelä-Karjalan ja Saimaan rantakuntien palvelujen ja erä- ja luontokulttuurimuseon välille.

Imatran kaupungintalo muuttuu viiden vuoden kuluessa Suomen erä- ja luontokulttuurimuseoksi. Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Imatran kaupungintaloon sijoittuvan Suomen erä- ja luontokulttuurimuseon valmistelu etenee.

Museon taustayhteisöksi tulevan säätiön säännöt ja perustamisasiakirja ovat valmiina, ja säätiö perustetaan vielä tämän vuoden aikana.

Museon rakentaminen Imatran kaupungintaloon alkaa näillä näkymin kesällä vuonna 2023. Rakentamisen alkuun mennessä kaupungintalo on tyhjennetty ja koko henkilökunta on muuttanut muualle.

Suomen erä- ja luontokulttuurimuseon avajaisia on tarkoitus viettää vuonna 2026.

Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo kertoo, että museosta tehdään elämyksellinen paikka, johon yhdistyy muitakin eri puolilla Etelä-Karjalaa ja muissakin Saimaan rantakunnissa sijaitsevia luontoaktiviteetteja ja käyntikohteita.

70 000 eurolla Eräpöhinää

Imatra on saanut noin 70 000 euroa hankerahoitusta luonto- ja erämatkailupalvelujen monipuolistamiseen, valtakunnallisen yhteistyön laajentamiseen ja tunnettuuden lisäämiseen.

– Selvitämme minkälaista tarjontaa meidän alueen yrityksillä ja muilla sidosryhmillä on potentiaalisille museossa kävijöille. Tavoitteena on saada kävijöitä viipymään täällä mahdollisimman pitkään luontoon liittyvien palvelujen parissa, Laitimo tarkentaa.

Eräpöhinäksi nimetyn hankkeen projektipäällikkönä aloittaa lokakuussa lappeenrantalainen Mona Taipale.

Hän on tätä ennen toiminut Saimaa-ilmiön Etelä-Karjalan aluekoordinaattorina, ja hänellä on kokemusta myös museoalalta.