Linna Golfin maakauppa vaikea päätös Hämeenlinnalle

Linna Golfin maakaupasta ei syntynyt ratkaisua Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa maanantaina. Miljoonaluokan kauppa jäi kolmannen kerran pöydälle.

Hämeenlinnassa on käyty vilkasta somekeskustelua kaupan järkevyydestä ja myytävän alueen myyntihinnasta. Kuvituskuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Linna Golfin maakaupasta ei syntynyt ratkaisua Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa maanantaina. Asia jäi yksimielisesti jo kolmannen kerran pöydälle.

Hämeenlinnassa on käyty vilkasta somekeskustelua kaupan järkevyydestä, myytävän alueen reilun miljoonan myyntihinnasta ja kaupan ehdoista. On myös ihmetelty, miksei kaupunki voisi myydä maita vasta kaavoituksen jälkeen, kun tonttien käypä arvo ja rakennusoikeuden määrä olisivat tiedossa.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että voimassa oleva vuokrasopimus sitoo kaupungin käsiä.

– Sinä aikana, kun vuokrasopimus on olemassa, vallintarajoitus koskee myös kaupunkia. Eli tätä aluetta hallitsee vuokralainen. Siihen ei ole mahdollista mennä kaavoittamaan itsenäisesti mitään muuta sinä aikana, kun vuokrasopimus on voimassa, jollei tästä yhdessä sovita.

Linna Golf haluaa ostaa kaupungilta vuokraamansa maat noin miljoonalla eurolla ja rakentaa alueelle kymmeniä uusia asuntoja.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.