1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen Kansallisteatteri

Kansallisteatterin 1930-luvulla rakennetun väliosan saa purkaa: päätöstä vastustaneet yhdistykset eivät saaneet valituslupaa

Helsinki-Seura ry ja Rakennustaiteen Seura ry hakivat valitusoikeutta hallinto-oikeuden kesäkuussa antamasta purkupäätöksestä.

1930-luvun nivelosa on nyt mahdollista purkaa. Se on alun perin rakennettu varastoksi ja taustatilaksi. Nivelosa jää teatterin pienen ja suuren näyttämön väliin. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Kansallisteatterin 1930-luvulla rakennettu väliosa voidaan nyt purkaa. KHO:n päätös olla myöntämättä valituslupaa sinetöi asian.

Helsinki-Seura ja Rakennustaiteen Seura valittivat kesällä 2020 hallinto-oikeuteen poikkeamispäätöksestä. Hallinto-oikeus katsoi, että väliosan saa purkaa. Seurat hakivat KHO:sta valituslupaa päätökseen.

Tänään KHO ilmoitti, ettei valituslupaa myönnetä, joten purkupäätös jää voimaan.

Kansallisteatteri sai valtiolta pitkään odottamansa remonttirahat teatteritalon mittavaan saneeraukseen toissa vuonna.

Museovirasto puolsi Kansallisteatterin suunnitelmia. Samoin Helsingin kaupungin rakennusvalvonta. Rakennusvalvonnassa tehtiin aikoinaan päätös, joka antaa luvan asemakaavasuojelusta poikkeamiseen, eli nivelosan purkamiseen ja laajennuksen rakentamiseen.

Lue myös:

Kansallisteatterin mittava remontti voi viivästyä valitusten takia – uudisosan suunnittelija saanut vihapostia