Ulkomaisten opiskelijoiden määrä kasvaa HAMKissa

Tavoitteena on, että vuonna 2030 Hamkissa olisi kirjoilla jopa 2 000 ulkolaista opiskelijaa. Ulkomaisen henkilökunnan osuutta lisätään vauhdilla. Uusin kansainvälinen koulutus on luotu HAMKin Mustialan kampukselle.

EU:n ulkopuolelta Mustialaan koulutukseen hyväksytyt odottavat vielä maahantulolupia. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Hämeen ammattikorkeakoulu kasvattaa ulkomaisten opiskelijoiden osuutta. Tavoite on, että kymmenen vuoden kuluttua ulkomaisia opiskelijoita olisi opiskelijamäärästä noin viidennes. Tavoitteena on, että vuonna 2030 HAMKissa olisi 2 000 ulkomaista opiskelijaa. Viime aikoina kansainvälisten opiskelijoiden määrät ovat vaihdelleet 500–600 välillä.

– Tarkoitus on myös, että HAMKin henkilökunnasta 20 prosenttia ulkomaalaisia, kertoo kansainvälisten asioiden päällikkö Kati Heikkinen.

Esimerkiksi HAMKin Mustialan kampuksella on tänä syksynä alkanut englanninkielinen maaseutusalan koulutus. Tammelaan on otettu sisään parisenkymmentä opiskelijaa ja tulijoita on muun muassa Portugalista, Ranskasta ja Iso-Britanniasta.

EU:n ulkopuoliset opiskelijat merkitsevät HAMKIlle tuloja, sillä opiskelija maksaa opinnoistaan vuodessa lähes 10 000 euroa.