1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupungintalot

Kauhavan kaupungintalolla alkaa remontti, hallintoa keskitetään ja myös lukio saa uusia tiloja

Kauhava aikoo tänä syksynä remontoida kaupungintaloaan Kauppatiellä. Lasisiipeen valmistuu toimistohuoneita ja luokkatiloja lukion luokille.

Kauhavan kaupungintalona toimivassa rakennuksessa on useita osia, joista vanhimmissa on todettu ongelmia. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / YLE

Kauhavan kaupungintaloa saneerataan loppuvuodesta. Sen jälkeen kaupungin hallintoa voidaan keskittää Kauppatien kiinteistöön, jonne muuttavat sivistystoimi ja kehityskeskus. Rakennuksen lasisiipeen aiotaan rakentaa 22 toimistohuonetta ja remonttiin on varattu puoli miljoonaa euroa.

Remontin alkamisesta ei vielä ole tarkkaa tietoa, sillä maanantain kaupunginhallituksen kokouksessa vaadittiin vielä lisäselvityksiä. Selvitykset liittyvät lähinnä siihen, että kiinteistön vanhimmista osista ei pääse pilaantunutta ilmaa uusiin osiin.

– Haluan varmistaa sillä sen, että kun henkilöstöä tulee taloon, on tehty tarvittavat toimenpiteet ja ratkaistu sisäilmaongelmat, sanoo kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jari Välikangas (kok.).

Kaupungintalon lasisiiven remontointi on ratkaisu ehkä vain muutamiksi vuosiksi. Kiinteistöä on tutkittu ja sen vanhimmissa osissa on todettu ongelmia. Jos kiinteistö korjataan kokonaan, hintalappu on liki 10 miljoonaa euroa.

Lukio tarvitsee lisätilaa

Myös tiloissa toimiva lukio saa edelleen luokkahuoneensa kaupungintalolle. Kauhavan vastavalmistuneesta koulukeskuksesta huolimatta lukiolla on tilantarvetta noin kolmen-neljän vuoden ajaksi, kun lukiossa opiskelevat ikäluokat ovat pitkästä aikaa suuria.

– Lukion opiskelijamäärä on tällä hetkellä korkein viiteentoista vuoteen, kertoo lukion rehtori Toni Uusimäki kertoo.

Ennusteen mukaan opiskelijamäärä kääntyy kuitenkin laskuun.

Kauhavan lukiolla on ollut pitkään luokkatiloja kaupungintalon lasisiivessä, jossa oltiin monta vuotta myös väistötiloissa uutta koulukeskusta odotellessa.

Hallinto kahteen paikkaan

Kaupungin hallinto on tällä hetkellä hajallaan peräti neljässä osoitteessa ja ensi vuonna tavoite olisi tiivistää kahteen. Kauppakadun kiinteistön lisäksi hallintoa jää vielä myös Ylihärmään.

Hallinnon keskittämisen taustalla on toiminnan tehostaminen, josta on sovittu yt-neuvotteluissa.

Kauhava on purkanut, rakentanut ja korjannut kiinteistöjään viime vuosina miljoonien eurojen arvosta. Parhaillaan rakennetaan uusia kouluja Ylihärmään, Kortesjärvelle ja Alahärmään.

Lue myös: Kauhava satsaa ensi vuonna kouluihin

"Peruskorjauskohteissa vastaan tulee usein vain ikäviä yllätyksiä"– Kauhavalla on pantu hometalot purkuun ja korjaamisen kierre poikki