1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Kokoomuksen Kai Mykkänen vaatii päätöstä poliisin puuttuvasta rahoituksesta: "Opiskelijoiden pitää tietää, että heille löytyy poliisitehtäviä"

Poliisi kertoi eilen aloittavansa yt-neuvottelut ja että ensi vuonna poliisin henkilöstömäärä laskee 200–250 henkilötyövuodella liian alhaisen rahoituksen takia.

Kansanedustaja Kai Mykkänen (kok.) A-studiossa.
”Poliisin määrärahoista on saatava selkeä päätös niin, että valmistuvat poliisitkin voivat luottaa löytävänsä töitä”, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, entinen sisäministeri Kai Mykkänen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen pitää tärkeänä, että poliisin puuttuvasta rahoituksesta saataisiin aikaan päätös. Poliisi ilmoitti eilen maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut liian alhaisen rahoituksen takia.

– Nyt kun poliisi on käynnistänyt yt-neuvottelut, olisi tärkeää saada selvä päätös ja viesti, että ne ikään kuin pelon keskellä olevat poliisiopiskelijat, jotka ovat valmistumassa, tietäisivät, että normaalilla tavalla heille poliisitehtäviä myös löytyy, Mykkänen sanoi tiistaina A-studiossa.

Mykkäsen mukaan asia on edelleen hieman auki.

Poliisin määrärahat puhuttivat tänään tiistaina kansanedustajia eduskunnassa budjetin lähetekeskustelussa. Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) vakuuttivat hallituksen sitoutuneen turvaamaan poliisin rahoituksen. Marin sanoi, että hallitus etsii riittävät rahat, jotta poliisien määrä ei vähene.

Poliisille on budjettiesityksessä luvassa noin 30 miljoonaa euroa vähemmän, kuin mitä se on arvioinut tarvitsevansa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs huomautti A-studiossa, että valtiovarainministeri Saarikko ja pääministeri Marin eivät puhuneet eduskunnassa tarkoista summista.

– Mutta kaikki mahdollinen tehdään, että yt-menettelyihin ei tarvitse mennä. Sitä yritetään paikata kaikilla mahdollisilla keinoilla. Tämähän se viesti oli, mitä tuolta ministereiltä tuli, Pylväs totesi.

Voit katsoa koko tiistain A-studion täältä.

Lisää aiheesta:

Pääministeri Marin puolusti budjettiesitystä tasapainoiseksi – Kokoomus uhkasi välikysymyksellä poliisien määrärahoista, hallitus turvaa rahoituksen lisäbudjetista

Poliisi aloittaa yt-neuvottelut – henkilöstö vähenee 200–250 henkilötyövuodella, syynä rahapula