Seututerveyskeskus on aloittanut yhteydenotot kolmansien koronarokotusten saajiin – rokotettaviin otetaan yhteyttä puhelimitse

THL on ohjeistanut kuntia tarjoamaan kolmansia rokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille. Myös Jyväskylässä valmistaudutaan kolmanteen rokotekierrokseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta koronarokotusta niille 12 vuotta täyttäneille, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Kuvituskuva. Kuva: Hollandse Hoogte/Shutterstock/All Over Press

Seututerveyskeskus on aloittanut tällä viikolla yhteydenotot kolmansien koronarokoteannosten saajiin.

THL on ohjeistanut kuntia tarjoamaan kolmansia rokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille. Seututerveyskeskus ottaa puhelimitse yhteyttä näihin rokotettaviin.

Seututerveyskeskuksen alueeseen kuuluvat Joutsa, Luhanka ja Toivakka, Keuruu, Multia ja Petäjävesi sekä Laukaa ja Konnevesi.

Myös Jyväskylässä valmistaudutaan kolmanteen rokotekierrokseen.

Kaupungin tartuntataudesta vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kertoi Ylelle maanantaina, että Jyväskylässä yhteydenotot alkaavat ensi viikolla.

– He ovat niitä henkilöitä, jotka voivat saada vakavan taudin. Heillä todennäköisesti on myös lyhyt rokoteväli, joka oli rokottamisprotokollaa alkuaiheessa ja he ovat ehkä alttiimpia sairaudelle ja vakavalle tautimuodolle.

Ensimmäisiä ja toisia rokotuksia saatavilla ilman ajanvarausta

Seututerveyskeskuksessa on koronarokotteita nyt hyvin saatavilla, minkä takia terveysasemilla järjestetään rokotuspäiviä myös ilman ajanvarausta.

Ilman ajanvarausta voi ottaa ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, mikäli ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Tällä viikolla rokotteita on saatavilla ilman ajanvarausta useassa kohteessa. Tänään keskiviikkona rokotteita pistetään Keuruun terveysasemalla sekä Laukaan terveysasemalla. Torstaina rokotteita jaetaan Toivakan terveysasemalla ja perjantaina Joutsan sote-keskuksessa. Kaikissa rokotuspäivissä on käytössä Modernan rokote.