1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pysäköintivirhemaksut

Isoissa kaupungeissa on halua porrastaa pysäköinnin virhemaksuja – tarkastaja kertoo karusta arjesta: "60 tai 80 euron pelote ei ole riittävä"

Pysäköinnin virhemaksu ei ota huomioon siitä, mikä haitta tai vaara väärästä pysäköinnistä on. Ainakin Helsingissä ja Tampereella on virinnyt halua nostaa virhemaksua, mutta tähän tarvitaan lakimuutos.

Liian lähelle suojatietä on vaarallista pysäköidä. Kuva on otettu Helsingissä syyskuussa. Kuva: Simo Kymäläinen / Yle

Ainakin Helsingissä ja Tampereella on noussut ajatus siitä, pitäisikö pysäköinnin virhemaksuja porrastaa. Nyt pysäköinnin virhemaksu ei ota huomioon sitä, mikä haitta tai vaara väärästä pysäköinnistä on.

Jos autoilija pysäköi esimerkiksi liian lähelle suojatietä, se voi olla hengenvaarallista. Väärästä pysäköinnistä voi olla myös suurta haittaa, jos se vaikka estää raitiovaunuliikennettä ja ihmisten pääsyä työpaikoille.

Virhemaksujen porrastaminen vaatisi lakimuutosta.

Tällä hetkellä pysäköintivirhemaksun suuruus on 20 euroa, mutta sisäministeriön päätöksellä se voi olla 60 euroa ja sellaisissa kaupungeissa, joissa on useampi pysäköinninmaksuvyöhyke, kalleimmalla maksuvyöhykkeellä enintään 80 euroa.

Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella keskustassa pysäköintivirhemaksu on 80 euroa ja muualla 60 euroa.

Helsingissä ehdotettu sataa euroa

Porrastushalu selviää Helsingin tuoreesta uuden pysäköintipolitiikan luonnoksesta (siirryt toiseen palveluun), josta kertoi Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Asiantuntijoiden laatimassa luonnoksessa sanotaan, että pysäköintivirhemaksu tulisi porrastaa teon haitan vakavuuden mukaan siten, että pysäköintivirhemaksu olisi suurempi muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantavasta pysäköinnistä.

Muistion mukaan pysäköintivirhemaksun tulisi olla vähintään samansuuruinen kuin liikennevirhemaksu kieltomerkin noudattamatta jättämisestä. Liikennevirhemaksu kieltomerkin noudattamatta jättämisestä on nykyisin 100 euroa.

Pysäköintivirhemaksua ei voida korottaa ilman lakimuutosta.

Eduskunnan lakivaliokunnassa on käsittelyssä lakialoite, joka rajaisi pysäköinninvalvonnan julkiseksi tehtäväksi. Helsingin kaupungin pysäköintiä pohtineen työryhmän mukaan tässä yhteydessä myös pysäköintivirhemaksuja voisi porrastaa.

Tampereella ratikan tieltä siirretty jo autoja

Helsingissä virinneet ajatukset saavat vastakaikua Tampereella.

Tampereen kaupungin vastaava pysäköinnintarkastaja Sami Hurinki sanoo, että asia tulisi pohtia.

Tampereella ratikka aloitti vasta elokuussa, mutta pysäköinnintarkastajat ovat jo joutuneet puuttuneet pysäköintiin.

Joitakin autoja on ollut liian lähellä kiskoja esimerkiksi kun autosta on purettu jotain lastia.

– Yleensä on saatu kuljettaja paikalle ja hän on siirtänyt itse auton.

Kaikki tällainen voi hidastaa joukkoliikennettä ja aiheuttaa yhteiskunnalle isot seuraamukset ja kulut. Haitta on aivan toinen kuin jos vaikka pysäköi pysäköintipaikan sivuun. Kuitenkin näistä tulee sama 60–80 euron virhemaksu.

– Joskus tuntuu, että 60 tai 80 euron pelote ei ole riittävä asiaa toiseksi muuttamaan.

Virheellinen pysäköinti on vaikeuttanut raitiovaunuliikennettä sekä Tampereella että Helsingissä. Kuvituskuva tältä syksyltä Tampereelta. Kuva: Antti Eintola / Yle

Vakavaa haittaa on Huringin mukaan siitäkin, jos invapaikkoja viedään tarpeettomasti, eikä liikuntarajoitteinen pääse kauppaan tai asioille.

Hurinki kannattaa itse pysäköintivirheiden porrastamista. Etenkin tämä olisi tarpeen, jos väärä pysäköinti aiheuttaa toisille liikenteessä kulkijoille hengenvaaran.

– Vakavan vaaran tai haitan tilanteissa voitaisiin hyvin tuplata maksut.

Nykyiset maksut eivät Huringin mukaan vielä kytke ihmisten välinpitämättömyytä pois, vaan monet pysäköivät kiireessä miten sattuu.

Miten poliisiautot pääsevät areenan läheltä?

Tampereelle voi olla tulossa uusi akuutti ongelma pysäköinnissä. Tampereen areena valmistuu junaradan päälle keskustaan. Tampereen kaupungin keskusta on jo nyt tukkoinen ja parkkipaikkaa voi olla vaikea löytää etenkin kadunvarsilta.

– Siinä on paljon liikennehaasteita, Hurinki sanoo.

Tapahtumajärjestäjien pitää saada yleisön tulemaan areenaan julkisilla kulkuneuvoilla, koska väärät pysäköinnit voivat olla riski toisten ihmisten turvallisuudelle.

Areenan vieressä sijaitsee nimittäin Tampereen pääpoliisiasema. Hälytysreittien pitää olla selvät ja avoinna, jos hätä tulee.

Mitä mieltä olet? Pitäisikö pysäköinnin virhemaksuja porrastaa? Voit keskustella aiheesta 1. lokakuuta kello 22. asti.