Oikeus tuomitsi kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalon pojan yli neljän vuoden vankeuteen – tilasi Hollannista huumeita ja pakkasi niitä myyntiin asunnossaan

27-vuotiaan miehen epäillään tilanneen Hollannista vuosien 2019–2020 aikana yhteensä yli kilon amfetamiinia sekä pienempiä määriä muita huumeita ja myyneen niitä Tor-verkossa.

Kuvassa Turun oikeustalo. Kuva: Arash Matin / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut turkulaismiehen neljän vuoden ja yhden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista huumausainerikoksista. Mies passitetaan kärsimään rangaistusta Turun vankilaan.

Lisäksi myynnistä saatu taloudellinen hyöty tuomitaan valtiolle menetetyksi.

Syyttäjä vaati miehelle noin kuuden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta useasta törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Mies on perussuomalaisten kansanedustajan Riikka Slunga-Poutsalon poika. Slunga-Poutsalo kommentoi poikansa rikosepäilyjä viime viikolla Twitterissä.

Haastehakemuksen mukaan 27-vuotiaan Riku Henri Petteri Normanin epäillään tilanneen Hollannista vuosien 2019–2020 aikana yhteensä yli kilon amfetamiinia sekä pienempiä määriä muita huumeita ja myyneen niitä Tor-verkossa. Lisäksi syytetty piti asunnossaan laitonta kaasupistoolia ja patruunoita. Miehen asunnosta takavarikoitiin poliisitutkinnan aikana myös huumausaineiden pakkaamiseen ja lähettämiseen tarkoitettuja materiaaleja ja muistiinpanoja.

Epäilty on tunnustanut esitutkinnassa tilanneensa huumeita Hollannista ja myyneensä niitä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden torstaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.