Hyppää sisältöön

Käräjäoikeus tulkitsi nuoren naisen surman Pietarsaaressa törkeäksi kuolemantuottamukseksi, tekijälle 4 vuotta vankeutta

Syyttäjä vaati 10-11 vuoden tuomiota taposta. Käräjäoikeuden mielestä tapon tunnusmerkistö ei täyttynyt tapauksessa.

Muistokynttilä paloi uhrin asunnon edustalla lokakuussa 2019. Kuva: Mikaela Löv / Yle

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1985 syntyneen pietarsaarelaismiehen neljän vuoden vankeusrangaistukseen Pietarsaaressa sattuneesta surmasta.

Käräjäoikeus tulkitsi teon törkeäksi kuolemantuottamukseksi. Syyttäjä oli vaatinut yli 10 vuoden tuomiota taposta. Uhrin omaiset vaativat miehelle tuomiota murhasta.

Miehen pimeiltä markkinoilta ostama ase laukesi yksityisasunnossa kaksi vuotta sitten. Laukaus osui kuolettavasti 20-vuotiaaseen naiseen.

Oikeuden mukaan tapauksessa oli joitakin viitteitä tahallisuudesta, mutta suunnitelmallisuudesta se ei saanut näyttöä. Käräjäoikeuden mukaan monet seikat tukivat toisaalta syytetyn kertomusta vahingonlaukauksesta. Oikeus muistutti, että tuomiokynnystä pohdittaessa syyllisyydestä ei saa jäädä järkevää epäilystä.

Miehen tuomioon luettiin mukaan muun muassa törkeä huumausainerikos. Syyttäjän mukaan mies oli myynyt suuret määrät amfetamiinia, kokaiinia ja ekstaasitabletteja. Mies oli käyttänyt osan huumeista itse.