Keski-Suomen kuntien ja sairaanhoitopiirin välit tulehtuivat Aster-jupakassa – sairaanhoitopiirin hallitus ei toivo johtaja Juha Kinnusen eroa

Keskisuomalaisten kuntien johtajat sekä hallitusten ja valtuustojen puheenjohtaja ovat vaatineet sairaanhoitopiiriä aloittamaan toimenpiteet, joilla omistajakuntien luottamus sairaanhoitopiirin palautetaan. Sairaanhoitopiirin johto ei nauti kuntien luottamusta.

Keskisuomalaisilla kunnilla on epäluottamusta sairaanhoitopiirin. Kuvassa sairaanhoitopiirin sairaala Nova. Kuva: Antti Seppälä / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja kuntien välistä luottamusta rakennetaan eri toimenpiteiden avulla lähiviikkoina. Näin sanoo sairaanhoitopiirin hallituksen uusi puheenjohtaja Tony Melville (sd.).

Keskisuomalaisten kuntien johtajat sekä hallitusten ja valtuustojen puheenjohtaja antoivat eilen julkilausuman, jonka mukaan sairaanhoitopiirin johto ei nauti kuntien luottamusta.

Lisäksi kunnat vaativat, että sairaanhoitopiirin on aloitettava toimenpiteet, joilla omistajakuntien luottamus sairaanhoitopiiriin palautuisi.

Luottamuksen palauttamiseen tähtäävästä ohjelmasta on keskusteltu johtaja Juha Kinnusen kanssa.

– Olen täysin varma siitä, että sopivilla toimenpiteillä voidaan palautta luottamus. Yhdessä sairaanhoitopiirin johtajan kanssa olemme rakentamassa ohjelmaa, jonka avulla luottamus voidaan palauttaa, kertoo sanoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Tony Melville.

Ohjelmaa käsitellään Melvillen mukaan seuraavassa sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa.

Kysymykseen, pitäisikö sairaanhoitopiirin johtaja Kinnusen erota tehtävästään, Melville vastaa:

– Mielestäni ei. Eilisen hallituksen kokouksen aikana yhtää ehdotusta ei tehty, että näin pitäisi tapahtua.

Melville sanoo kuntien saaneen monien syiden vuoksi käsityksen, että sairaanhoitopiirin asiat eivät ole järjestyksessä. Yksi asia liittyy sairaala Novan kustannuksiin, mitkä nousivat monien syiden vuoksi.