Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju on tyytyväinen talouspoliittisen ministerivaliokunnan tänään tekemään rahoituslinjaukseen

Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja on tyytyväinen EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahoituksen alueellisen jakoon vuosille 2021-2027.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju sanoo että nyt päätetyn rahoituslinjauksen kanssa voidaan hyvin elää Kuva: Antti Ruonaniemi / Yle

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan tänään tekemä linjaus vähentää Pohjois- ja Itä-Suomen tukia vähemmän kuin miltä vielä alkukesästä näytti. Harjun mukaan tämän linjauksen kanssa voidaan elää.

Pohjois-Pohjanmaan osalta Euroopan aluekehitysrahaston rahoitus leikkautuu 86 miljoonaa euroa ja se korvautuu oikeudenmukaisen siirtymän rahaston tuilla, jotka eivät ole yhtä joustavia kuin aluekehitysraha.

– Kaikkia sen käyttöön liittyviä edellytyksiä me emme vielä tiedä. Kansallisesti ollaan yhtä mieltä siitä, että se pitää saada mahdollisimman laveaksi, sanoo Harju.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston rahoituksessa on kyse alasajettavaan turvetuotantoon liittyvistä muutoksista.

– Sen tilalle pitää löytää jotakin ilmaston kannalta fiksumpaa tekemistä, sanoo Harju.

Harju on erityisen tyytyväinen siihen, että alueiden erilaisuus ja erilaiset kehittämistarpeet halutaan kansallisesti linjata. Asiaa valmistelee erillinen työryhmä suhteellisen nopealla aikataululla.

Harju on tyytyväinen myös siihen, että ratkaisu viimeinkin saatiin aikaiseksi. Asian valmistelun hän kiittelee sujuneen todella hyvässä yhteistyössä kaikkien osapuolten kesken.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.