Lähes 100-vuotiaan Sissilinnan hirsirunko on hyvässä kunnossa – katso video remontin keskeltä

Sisäilmaongelmista kärsinyt rakennus on purettu sisältä hirsipintaan saakka. Urakassa on varauduttu siihen, että myös hirsiä joudutaan vaihtamaan.

Kurkista Sissilinnan remontin kulissien taakse: tältä näyttää riisuttu sisäpuoli.
Kurkista Sissilinnan remontin kulissien taakse: tältä näyttää riisuttu sisäpuoli.

Kajaanissa alueteatterin tiloissa Sissilinnassa on parhaillaan käynnissä perusteellinen remontti. Sisäpuolella pystyssä ovat vain jykevät hirsiseinät, kaikki muu on purettu.

Suojeluskuntapiirin rakentama lähes sata vuotta vanha talo on ollut ennen teatteritoimintaa monenlaisessa käytössä. Silti rakennuksen purkamisessa on vältytty yllätyksiltä, kertoo rakennustöiden valvoja Tuomas Komulainen.

– Tässä tehtiin massiiviset rakenneavaukset ennen remonttia. Rakennusmateriaalit ovat aikakaudelle tyypillisiä ja orgaanisia eristeitä. Esimerkiksi sahanpurua on paljon, mutta tässä vaiheessa purkutöitä eteen ei ole tullut yllätyksiä.

Urakassa on varauduttu siihen, että myös hirsiä joudutaan uusimaan. Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin siltä, että hirsirunko on hyvässä kunnossa.

– Tietysti rakennuksella on ikää ja varmasti vesivuotoja on ollut, joten joitakin vaurioita joudumme todennäköisesti korjaamaan, Komulainen sanoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.