Hyppää sisältöön

Kuntaministeri vaatii pysymään päätöksessä sijoittaa lääkärihelikopteri Uttiin – "Yhteiskäyttöön Puolustusvoimien ja harrastajien kanssa liittyvät kysymykset on ratkaistavissa"

Nyt myös kuntaministeri, kotkalainen Sirpa Paatero nousee puolustamaan jo tehtyä päätöstä lääkärihelikopterin sijoittamisesta Uttiin, Kouvolassa.

Hallituksen reformiministerityöryhmä linjasi uusista tukikohdista Seinäjoelle ja Kaakkois-Suomeen jo joulukuussa 2018. Lisäksi eduskunnan oikeusasiamies on vahvistanut koptereiden sijoittumisen Uttiin maaliskuussa 2019. Kuva: Jari Tanskanen / Yle

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) vaatii, että Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijoituspaikan osalta pysytään tehdyssä päätöksessä.

Uusi lääkärihelikopterin tukikohta päätettiin jo lähes kolme vuotta sitten sijoittaa Uttiin, Kouvolassa. Rakennustyöt ovat kuitenkin venyneet, eikä tukikohta ole valmistumassa vielä ensi vuonna.

Paatero edellyttää kannanotossaan, että asiaa vietäisiin nopeasti eteenpäin niin, että toiminta voisi käynnistyä mahdollisimman pian ilman uusia lykkäyksiä.

– Kysymykset liittyen kentän yhteiskäyttöön puolustusvoimien ja harrastajien kanssa on ratkaistavissa ja tätä työtä ollaan jo vahvasti tekemässäkin. Luotan siihen, että kaikilla osapuolilla on tahtoa löytää ratkaisut avoinna oleviin kysymyksiin ja saada varsinainen tukikohdan rakentaminen alulle, Paatero toteaa.

Paatero muistuttaa, että päätös lääkärihelikopterin sijoituspaikasta tehtiin pitkällisen harkinnan päätteeksi vuonna 2018. Tuolloin arviota alueen käytettävyydestä tehtiin laajasti ja todettiin Utin olevan paras sijoituspaikka lääkärihelikopterille.

– Myös etäisyyksien osalta paikka on hyvä. Se kattaa laajasti niin merialueen, Kymenlaakson kuin Etelä- Karjalan sekä osan Hämettä ja Uuttamaata, Paatero sanoo.

.
.