"Kansa on jälleen löytänyt yöelämän" – Jyväskylän MM-ralliviikonloppu työllisti kuitenkin poliisia tavallista vähemmän

Yhteensä poliisilla oli tehtäviä perjantaiaamun ja sunnuntaiaamun välisenä aikana noin 500. Ralliviikonloppua rauhoitti tavallista myöhäisempi ajankohta.

Poliisiauto partioi Jyväskylän keskustassa. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Viikonlopun MM-rallit sujuivat Jyväskylässä tavanomaista rauhallisemmissa merkeissä, arvioi poliisi.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä tehtäviä oli normaalia viikonloppua enemmän, mutta lauantai-ilta ja -yö eivät tehtävämäärältään eronneet tavallisesta lokakuun alun viikonlopusta.

Virkavaltaa työllistivät päihtyneisiin, erilaiseen häiriökäyttäytymiseen, meteliin ja epäiltyihin rattijuopumuksiin liittyvät tehtävät.

– Oli rauhallisempaa kuin mitä nämä rallit aiemmin ovat olleet. Toki ajankohtakin oli myöhäisempi. Tehtäviä kuitenkin riitti aamun pikkutunneille saakka kertoo ylikomisario Jari Lindholm.

MM-ralli järjestettiin koronan takia kaksi kuukautta tavallista myöhemmin.

Yhteensä poliisilla oli Jyväskylässä tehtäviä perjantaiaamun ja sunnuntaiaamun välisenä aikana noin 500. 39 henkilöä päätyi ralliviikon lopun kuluessa päihtyneiden säilytykseen.

– Kansa on jälleen löytänyt niin sanotun yöelämän. Mutta täytyy myös korostaa, että kaikki nämä eivät suinkaan koske rallikansaa. Paljon ihmisiä oli liikenteessä muutenkin.