Rukalla levitetään lunta tulevaa viikonloppua varten – katso, kuinka viime talven lumi riittää rinteisiin ja mitä talvikauteen on luvassa

Rukan rinteet saavat tänään päälleen talviturkkinsa. Viime talvesta asti säilöttyä lunta levitetään tavoitteena saada laskettelukausi avattua tulevana lauantaina.

Rukalla tehdään laskettelurinnettä säilölumesta.
Viime talvena Rukalle säilötyt lumet kestivät kuumankin kesän, kertoo Anssi Lakela. Toimittaja on Ensio Karjalainen.

Rukan rinteillä lasketellaan pian.

Ruka avaa laskettelukautensa perjantaina 8. lokakuuta kello 9.30. Laskettelijat pääsevät siis virittelemään talvista harrastustaan jo tulevana viikonloppuna.

Laskea voi kolmessa rinteessä, jonne on säilötty kesän ajan viime talven lunta. Parhaillaan lumimassoja levitetään valmiiksi viikonloppua varten. Lunta on noin 90 000 kuutiota.

– Kesän alussa lunta oli säilöttynä noin 140 000 kuutiota, mutta lämmin kesä on sulattanut lumesta reilut 30 prosenttia. Näin tapahtuu joka kesä, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.

  • Miltä Rukan lumen levitys näyttää, ja kuinka lumi jatkossa riittää? Toimittaja Ensio Karjalainen haastatteli rinnetoiminnasta vastaavaa Anssi Lakelaa Rukalla. Voit katsoa koko lähetyksen tästä:

Rukan rinnehuollon päällikkö Anssi Lakela kertoo, että lumi säilyi kesän yli hyvin. Lumet on säilötty rinteisiin sahanpurun alle ja osin pressuin.

– Mittaamme lumikasoja kerran kuukaudessa, tilanne oli tänä kesänä keskiverto, hän kertoo.

Lakela toivoo, että rinteille saapuisi mahdollisimman monta kävijää tulevana viikonloppuna. Laajempi rinteiden lumettaminen tapahtuu, kun päästään pakkasasteiden puolelle.

Laskettelukausi jatkuu Rukalla perinteisesti toukokuulle äitienpäivään saakka. Rukan lisäksi laskettelukausi avautuu ensi lauantaina myös Kittilän Levillä.

Aiotko sinä lasketella jo tulevana viikonloppuna? Voit keskustella aiheesta tiistaihin 5. lokakuuta kello 23:een asti.