Paltamoon motellin paikalle kauppakeskus – yrittäjäpariskunta: "Hyvä paikka löytyi lähempää kuin arvata saattaa"

Jos asiat etenevät suunnitellusti, uuden kauppakeskuksen rakentaminen alkaa ensi vuoden aikana. Kauppakeskukseen tulisi ainakin K-market, mahdollisesti myös kahvila ja yritystiloja.

Paltamon torin kupeessa voi seistä vuoden päästä uusi kauppakeskus
Paltamon torin kupeessa voi seistä vuoden päästä uusi kauppakeskus

Paltamon paraatipaikalle torin laidalle suunnitellaan kauppakeskusta. Jos asiat etenevät suunnitellusti, vanhan motellin tilalle rakennetaan uusi kauppakeskus ensi vuoden aikana.

Kauppakeskukseen tulisi ainakin K-market, mahdollisesti myös kahvila ja yritystiloja.

Kauppakeskuksen takana ovat K-market Tervatorin yrittäjät Sari Jokelainen ja Tuomas Sirviö. Lähes 10 vuotta kauppiaana ollut yrittäjäpariskunta halusi kehittää omaa kauppaansa, mutta se olisi vaatinut suuremmat tilat.

– Huomasimme heti, että täällä on potentiaalia jakaa vaikka muille. Annoimme ajatuksen lentää, ja hyvä paikka uuden ajan kyläkaupalle löytyi lähempää kuin arvata saattaa, Jokelainen kertoo.

Tällä hetkellä kauppakeskuksen rahoituksesta käydään sijoittajien kanssa vielä neuvotteluja, mutta asioiden pitäisi ratketa syksyn aikana. Myös muiden yrittäjien kanssa on jo keskusteltu kauppakeskukseen tulosta.

– Kiinnostusta ja puhetta on ollut, ja se on tärkein asia tässä vaiheessa. Me rakennamme uuden kauppakeskuksen, mutta se on mahdollisuus monelle. Eikä vain paltamolaisille, vaan puhuisin koko Kainuun ja valtakunnan tasosta, Sirviö sanoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.