Helsingissä väkivaltainen viikonloppu: epäilty henkirikos, tapon yritys ja kaksi törkeää pahoinpitelyä

Helsingin poliisi tutkii neljää erillistä väkivaltatapausta, jotka tapahtuivat perjantain ja sunnuntain välillä. Rikostutkijat selvittivät viikonloppuna myös useita lähisuhdeväkivalta- ja seksuaalirikosepäilyjä.

Yhä useampiin väkivallantekoihin näyttäisivät liittyvän huumausaineet ja huumausainekauppa, poliisi kertoo. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Helsingin poliisin väkivaltarikostutkinnan viikonloppu oli erittäin vilkas, tiedottaa Helsingin poliisi (siirryt toiseen palveluun).

Esitutkinnassa ovat muun muassa yksityisasunnossa tapahtunut epäilty henkirikos yksityisasunnossa Laajasalossa, ampumistapaus Meri-Rastilassa, tapon yritys Kalliossa sekä törkeä pahoinpitely Malmilla.

Väkivaltatapaukset tapahtuivat perjantain ja sunnuntain välillä.

– Yhä useampiin väkivallantekoihin näyttäisivät liittyvän huumausaineet ja huumausainekauppa. Näistä poliisin tietoon tulevat vain vakavimmat tapaukset. Monesti osapuolet eivät ole kovinkaan halukkaita selvittämään tapahtunutta poliisin kanssa, kertoo rikostarkastaja Jari Koski tiedotteessa.

Rikostutkijat selvittivät viikonloppuna myös useita lähisuhdeväkivalta- ja seksuaalirikosepäilyjä. Esimerkiksi perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtui lähisuhdeväkivaltatapaus, jota tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä pahoinpitely, poliisi kertoo.