Kaikki puolueet samalla asialla: Mikkelin valtuusto vaatii pikaisia toimi talouden ja elinvoiman kehittämiseen

Valtuustoaloitteessa vaaditaan talouden ja elinvoiman kehittämisohjelmaa, joka sisältäisi konkreettisia toimia kaupungin toiminnan kehittämiseksi.

Mikkelin kaupunki kaipaa valtuutettujen mielestä konkreettisia ja pikaisia kehittämistoimia. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Mikkelin valtuusto haluaa luoda kaupungille talouden ja elinvoiman kehittämisohjelman.

Toive juontaa valtuustoaloitteesta, jonka ovat poikkeuksellisesti allekirjoittaneet kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajat. Valtuustoaloite luovutettiin valtuustolle maanantaina 4. lokakuuta.

Allekirjoittajien mukaan keskiössä on talouden saattaminen kestävälle pohjalle.

Tarkoitus on myös selvittää, millä konkreettisilla keinoilla kaupungin edunvalvonta paranee, asukkaita saadaan lisää, työttömyys pienenee ja yritykset saavat osaavaa työvoimaa.

– Kaikkien valtuustoryhmien yhteinen tahtotila on saada aikaan kestävästi kasvava Mikkeli. Kestävästi kasvava Mikkeli on yrittävä ja työtätekevä sekä talouttaan vastuullisesti hoitava. Kaikki valtuustoryhmät haluavat tehdä yhteistyötä saadakseen Mikkelille hyvän tulevaisuuden, sanoo vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Minna Pöntinen, puhuen kaikkien allekirjoittajien puolesta.

Valtuustoryhmien mukaan pitkällisten suunnitteluprosessien sijaan nyt vaaditaan pikaisia toimenpiteitä ja kehittämisohjelmat läpi koko kaupunkikonsernin.

– Aloite on tärkeä ja tahtotilanamme on päästä mahdollisimman pian toteutusvaiheeseen, sanoo Pöntinen.