Uutta tietoa vuosi sitten tapahtuneesta junaturmasta: Neljä loukkaantui Mänttä-Vilppulassa, auton kuljettajalle vaaditaan ehdollista vankeutta

Henkilöauton kuljettajaa syytetään vamman tuottamisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden rikkomisesta ja rattijuopumuksesta. Syytetty tunnustaa olleensa humalassa ja jättäneensä noudattamatta stop-merkkiä.

Kuva onnettomuuspaikalta viime vuoden elokuussa. Kuva: Miikka Varila/Yle

Juna ja henkilöauto törmäsivät viime vuoden elokuussa tasoristeyksessä Mänttä-Vilppulassa. Henkilöauton kuljettajalle vaaditaan nyt ehdollista vankeusrangaistusta vamman tuottamisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden rikkomisesta ja rattijuopumuksesta.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa luettiin syytteet kuljettajalle tiistaina.

Onnettomuus sattui tasoristeyksessä Kolhon ja Vilppulan välillä, missä edellisen kerran kolaroitiin viime vuoden toukokuussa. Turmassa mukana ollut juna oli kiskobussi, joka oli matkalla Haapamäeltä Tampereelle. VR:n mukaan junassa oli alle kymmenen matkustajaa.

Samassa risteyksessä traktori ja kiskobussi törmäsivät toisiinsa vuosi sitten toukokuussa.

Kuva: Yle

Neljä loukkaantui

Pelastuslaitos kertoi vuosi sitten, että junan kylkeen törmänneessä henkilöautossa oli yksi lapsi ja viisi aikuista. Heistä osa vietiin terveyskeskukseen ja osa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa luetuista syytteistä ilmenee lisätietoa tapahtuneesta. Epäilty on kuljettaessaan omistaamansa henkilöautoa syyttäjän mukaan tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta laiminlyönyt liikenneturvallisuuden vaatiman pysähtymisvelvollisuuden.

Syytetyn ajonopeus on ollut vähintään 60 kilometriä tunnissa eikä hän noudattanut pakollinen pysähtyminen -liikennemerkkiä.

Neljä auton matkustajista loukkaantui. Yhden vasen ranne murtui, toisen kaularanka nyrjähti ja hän sai ruhjeita, kolmannelle tuli haavoja otsalle ja takaraivolle, neljäs kärsi ahdistuneisuudesta.

Syytetyn veren alkoholipitoisuus oli ajon jälkeen 0,96 promillea.

Syytetty tunnusti esitutkinnassa humalatilan ja ettei noudattanut stop-merkkiä.

Syyttäjä vaatii syytetylle ehdollista vankeusrangaistusta ja oheissakkoa.

Lue lisää: