Lahti Basketball haluaa pelata intensiivistä ja nopeaa koripalloa

Uusi liigakausi sallii myös yleisön ottamisen katsomoihin. Päävalmentaja Pieti Poikola ei julista tavoitteitaan sarjataulukon sijanumeroiden mukaan, vaan jokapäiväiset teot merkitsevät enemmän.

Pieti Poikola ohjeisti pelaajia tiistaina aamupäivän harjoituksissa. Kuva: Petri Niemi / Yle

Korisliigajoukkue Lahti Basketball haluaa tällä kaudella pelata nopeaa ja intensiivistä koripalloa.

Viime lauantaina joukkue kärsi liigan avausottelussaan yli 20 pisteen tappion hallitsevalle mestarille Salon Vilppaalle. Lahtelaisten päävalmentaja Pieti Poikola sanoo, että uuden pelitavan sisäänajo nuoreen joukkueeseen on vielä kesken.

– Konsepti on haastava, ja pelaajien pitää tehdä kentällä monipuolisesti asioita. Monipuolisuuden vaatimus ruokkii pelaajakehitystäkin.

Päävalmentaja Pieti Poikola. Kuva: Janne Nykänen / Yle

Viime kaudella koronarajoitukset tyhjensivät koriskatsomoita, mutta keskiviikkona Lahti Basketball pääsee pitkästä aikaa pelaamaan yleisön edessä Lapuan Kobria vastaan.

Seura ilmoittaa, että katsomoon voi ottaa 1200 ihmistä.

– Uskon, että ihmiset haluavat taas nähdä koripalloa ja päästä urheilutapahtumiin, sanoo toiminnanjohtaja Roope Suonio.

Petri Niemi haastatelee Lahti Basketballin päävalmentaja Pieti Poikolaa.

Mestaruus menestyksen mittari?

Viime kaudella loukkaantumiset värittivät Lahden koriskautta, kun keskimäärin 2,5 pelaajaa oli jatkuvasti poissa pelikentiltä.

– Täksi kaudeksi joukkueeseen haettiin vähän lisää syvyyttä. Ensimmäisestä pelistä sivussa oli kaksi pelaajaa, joista vain toinen loukkaantumisen vuoksi, päävalmentaja Poikola kertoo.

207-senttinen sentteri Henri Ventoniemi ei pelannut sarja-avauksessa saamansa pelikiellon takia. Hän on kuitenkin käytettävissä keskiviikon pelissä. Kuva: Petri Niemi / Yle

Kun Poikolalta kysyy, mikä on joukkueen yhteinen tavoite, niin valmentaja antaa pohdiskelevan vastauksen.

– Miten mitataan menetystä? Kaikki pelaajat tavoittelevat mestaruutta, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa. Haluan, että voimme jokaisen päivän jälkeen sanoa, että teimme kaiken niin hyvin kuin mahdollista. Sen jälkeen saadaan se tulos, mikä ansaitaan, eikä tarvitse jossitella, että olisipa tehty asioita paremmin.