Jyväskylä putsaa pyöräparkit pian – unohdetut ja hylätyt menopelit halutaan pois tukkimasta paikkoja ja rumentamasta katukuvaa

Jyväskylän kaupunki muistuttaa, että keskustan pyöräparkit on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen pyörien pysäköintiin, ei fillarien säilytykseen. Pyöräparkit raivataan hylkypyöristä parin viikon päästä.

Keskustan pyöräparkeissa olevat fillarit kuvataan ja hylätyiksi epäiltyihin ajokkeihin ripustetaan poistokehotukset. Arkistokuva Asemakadun yläpään pyöräparkista. Kuva: Yle / Jussi Lindroos

Jyväskylässä keskustan pyöräparkkeihin jätetään joka vuosi lojumaan jopa satoja polkupyöriä.

Kaupunki raivaa tänäkin syksynä hylättyjä fillareita pois, koska ne rumentavat katukuvaa ja tukkivat pyöräparkkeja.

Hylkypyörät siivotaan pois parin viikon päästä. Pyöräparkit kuvataan huomenna 6. lokakuuta ja ensi viikon keskiviikkona 13. lokakuuta hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään poistokehotukset. Pyörien omistajille on viikko aikaa siirtää ajokkinsa muualle säilytykseen.

Kaupunki kerää hylkypyörät pois keskustan pyöräparkeista 20. lokakuuta alkaen. Fillarit varastoidaan Sovatek-säätiön tiloihin osoitteeseen Sorastajantie 4. Omistajat voivat tiedustella ajokkejaan siltä, jos pyörä on kadonnut keskustan parkista.

Jyväskylän kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että julkiset pyöräparkit on tarkoitettu pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmenittäin hylkypyöriä, joita ei ole liikutettu pitkään aikaan.

Tänä syksynä kaupunki käy läpi ylläpitämänsä pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.