Hyppää sisältöön

Kesäasukkaat toivovat Keski-Karjalaan parempia tietoliikenneyhteyksiä helpottamaan etätyön tekemistä

Lähes puolet vastaajista tekee tai on tehnyt mökillä etätöitä. Suurimmaksi työnteon esteeksi koettiin huonot nettiyhteydet. Vajaa kymmenen prosenttia olisi myös valmis myymään omaa osaamistaan mökkikuntaan.

Lähes 40 prosenttia mökkiläisistä haluaisi tehdä etätöitä mökillä enemmän. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Keski-Karjalan alueen kesäasukkaat odottavat kuntien panostavan tietoliikenneyhteyksien parantamiseen. Asia selviää Keski-Karjalan kehitysyhtiö Ketin tekemästä kesäasukaskyselystä.

Lähes puolet vastaajista tekee tai on tehnyt mökillä etätöitä. Lähes 40 prosenttia haluaisi tehdä etätöitä mökillä enemmän. Suurimmaksi haasteeksi koettiin etätyöhön sopimattoman työnkuvan lisäksi huonot nettiyhteydet.

Vajaa kymmenen prosenttia olisi myös valmis myymään omaa osaamistaan mökkikuntaan. Mukana oli muun muassa yksi lähihoitaja.

Lähes puolet vastaajista koki mökkikunnan palveluiden vastaavan tarpeisiinsa melko hyvin. Reilu viidennes koki saavansa mökkikunnasta kaiken tarpeellisen.

Keski-Karjalaan kaivattiin lisää palveluita muun muassa terveydenhuoltoon, kierrätykseen, vedenjakeluun ja kiinteistönhuoltoon. Vapaa-ajan palveluista toivottiin muun muassa ravintoloita ja errikoisliikkeitä sekä tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia.

Jopa neljännes vastaajista on harkinnut muuttavansa pysyvästi Keski Karjalaan.

Kyselyyn vastasi 169 seudun ulkopuolella vakituisesti asuvaa mökkiläistä.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.