1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampereen areena

Tampereen areenayhtiö: Uutinen Uros Oy:n talousvaikeuksista ei vaikuta joulukuussa avattavan areenan toimintaan

Toimitusjohtaja Marko Hurmeen mukaan areenayhtiöllä ei tällä hetkellä ole saatavia nimisponsoriltaan Uros Oy:lta.

Teknologiayhtiö Uros on joulukuussa valmistuvan Tampereen areenan pääsponsori, ja areenan katolla on määrä komeilla sen avauduttua Uros Live -kyltti. Kuva: SRV/ Credit TomorrowAB / Studio Libeskind/ Aihio arkkitehdit

Tiistaina on uutisoitu, että teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan miljoonien eurojen saatavia Helsingin käräjäoikeudessa. Velkasaatavat yhtiöltä nousevat korkoineen ainakin yli 15 miljoonaan euroon.

Yhtiö sai julkisuutta viime keväänä, kun Tampereelle kahden kuukauden kuluttua avattava monitoimiareena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi.

Tampereella pelätäänkin nyt yhtiön talousvaikeuksien aiheuttavan imagohaittaa uudelle areenalle ja Tampereen kaupungille.

Tampereen areenan toimitusjohtaja Marko Hurme kertoo sähköpostissa Ylelle, että areenayhtiöllä ei ole saatavia Uros Oy:ltä tällä hetkellä.

Hurme ei halua avata markkinointisopimusta tarkemmin, koska se on liikesalaisuus.

– Olemme kertoneet tämän sopimuksen pituudeksi 10 vuotta.

Kun Hurmeelta kysytään, pelkääkö hän, että areenayhtiölle voi jäädä saatavia nimisponsoriltaan ja miten sitten toimittaisiin, vastaa hän odottavansa ensin Uros Oy:n kirjallista vastausta.

– Saamme perjantaina vastauksen julkisuudessa olleisiin kysymyksiin ja väitteisiin, jonka jälkeen katsomme miten reagoimme.

Tampereen keskustaan ratapihan päälle valmistuva monitoimiareena on tarkoitus avata joulukuun alussa Ilveksen ja Tapparan edustusjoukkueiden paikalliskohtaamisissa.

– Uutinen ja asia ei vaikuta areenan käynnistämiseen, valmistumiseen tai sen operointiin, Hurme vakuuttaa.

Lue myös:

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Tahraako sponsorin taloussotku Tampereen areenan? Kaupungin konsernijohtaja: "Kyse on Uroksen asioista, areenan osalta kaikki on kunnossa"