Metsäteollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa läpimurto: Stora Enso ja Paperiliitto sopivat työehdoista, sopimus ensimmäinen laatuaan

Metsäyhtiö Stora Enso ja Paperiliitto sopivat työehdoista hyvissä ajoin ennen sopimuskauden loppua. Sopimus on ensimmäinen yrityskohtainen sopimus metsäteollisuudessa.

Paperiliitto ja metsäyhtiö Stora Enso pääsivät sopimukseen työehdoista hyvissä ajoin ennen sopimuskauden loppua. Arkistokuva Stora Enson Oulun tehtailta. Kuva: Janne Körkkö /Yle

Paperiliitto ja metsäyhtiö Stora Enso ovat päässeet sopuun ensimmäisestä yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta.

Palkankorotukset ovat kahtena ensimmäisenä vuotena 1,9 prosenttia ja kolmantena vuonna 0,9 prosenttia. Työehtosopimus on voimassa kaksi vuotta ja neljä kuukautta. Sopimus astuu voimaan tammikuussa 2022.

Alan työehtosopimusneuvotteluiden sujumista on tarkkailtu silmä kovana sen jälkeen, kun alan työnantajien etujärjestö Metsäteollisuus ilmoitti lopettavansa työehtosopimusten tekemisen lokakuussa 2020.

Alan yritykset ovat tämän jälkeen neuvotelleet suoraan Paperiliiton kanssa työehdoista.

– Paperiliitto kiittää Stora Enson neuvottelijoita ammattimaisesta asenteesta ja hyvästä hengestä neuvottelujen kuluessa. On tärkeää, että yhtiö tunnustaa ammattiyhdistysliikkeen ja sen sopimusoikeuden. Päädyimme tulokseen, jossa voitiin käyttää hyväksi nykyisen sopimuksen runkoa ja toiminnallisuutta. Työvuorojärjestelmään tulee uusi vuosilomamalli, jossa lomat toteutetaan uudella vuosilomalain mukaisella tavalla, Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala sanoo tiedotteessa.

Molemmat osapuolet kehuvat, että neuvottelut etenivät hyvässä hengessä. Paperiliiton ja Stora Enson edustajat toteavat, että tästä osoituksena on sopimukseen pääseminen hyvissä ajoin ennen sopimuskauden loppua.

Alan nykyisen työehtosopimuksen voimassaoloaika loppuu marraskuun lopussa.

– Nyt tehty sopimus on tärkeä askel suomalaisen työelämän kehittämisessä ja uudenlaisen sopimuskulttuurin luomisessa. Yrityskohtaisella työehtosopimuksella voidaan vastata paremmin eri liiketoimintojen haasteisiin huomioimalla eri toimialojen ja yksiköiden erityispiirteet, Stora Enson Suomen maajohtaja Seppo Parvi toteaa yhtiön tiedotteessa.

Neuvottelut muiden metsäyhtiöiden kanssa jatkuvat

Paperiliiton mukaan neuvottelut muiden metsäyhtiöiden kanssa jatkuvat. Suurimpia Paperiliiton neuvottelukumppaneita ovat metsäyhtiö UPM ja Metsä Group.

Paperiliiton puheenjohtaja Vanhala on todennut aiemmin julkisuudessa, että neuvottelut ovat hyvässä vauhdissa kaikkien muiden yhtiöiden paitsi UPM:n kanssa. Vanhala sanoo Ylelle, että tilanne on edelleen sama.

UPM:n ja Paperiliiton välinen kiista on kohdistunut sopimusten määrään. UPM on halunnut sopia työehdoista liiketoimintakohtaisesti, mikä tarkoittaisi viittä eri sopimusta.

Paperiliiton tavoitteena on puolestaan ollut yksi työehtosopimus, jolla määriteltäisiin yhtiön työntekijöiden työehdot. Paperiliiton mukaan se solmii tällä kertaa noin 40 työehtosopimusta.

Metsä Groupin ilmoituksen mukaan se tavoittelee sopimusta Paperiliiton kanssa hyvissä ajoin ennen marraskuun loppua.

Yrityskohtaiset sopimukset muuttavat neuvotteluita

Perinteisesti työehtopimusneuvottelut ovat venyneet lähelle vanhan sopimuksen voimassaoloajan loppua, mutta nyt Stora Enson työehtosopimus saatiin aikaiseksi hyvissä ajoin.

Paperiliiton Vanhala kertoo Ylelle, että yrityskohtainen sopiminen muuttaa neuvotteluiden luonnetta. Kun sopimusten määrä kasvaa, niistä pitää päästä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa sopuun.

– Se muuttaa logiikkaa siten, että jos olet aiemmin juossut yhden kymppitonnin, niin nyt juokset 40 kymppitonnia. Ja kun aloitimme neuvottelut hyvissä ajoin keväällä, niin syksystä lähtien olemme neuvotelleet jonkun yhtiön kanssa joka päivä, Vanhala sanoo.

Työmarkkinoilla on ihmetelty sitä, mitä niin sanotulle Suomen mallille käy jatkossa. Suomen mallin mukaan vientialat määrittelevät palkankorotuskaton muille aloille.

Vanhala ei ota kantaa siihen, tuleeko Stora Enson sopimuksesta malli muille aloille. Hän muistuttaa, että Stora Enson sopimus koskee noin 3 500 työntekijää.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto puolestaan linjasi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että hän pitää Paperiliiton sopimusta vientialojen avauksena, joka määrittelee palkankorotuksia myös muille aloille.

Vanhala kuitenkin sanoo, että sopimuksella voi olla ohjaava vaikutus metsäteollisuudessa.

– Meillä on monta pöytää auki ja jokainen sopimus katsotaan läpi kerrallaan. Mutta tietysti tällaisella sopimuksella on heijastusvaikutuksia myös muualle, sitä ei voi tyhjäksi sanoa, Vanhala toteaa.

Stora Enso ei antanut haastattelua Ylelle. Yhtiö vetoaa pörssiyhtiön hiljaiseen kauteen. Tällöin yhtiön pitää pidättäytyä muun muassa tulokseen liittyvistä kommenteista.

Lue lisää: