Kulmakokouspaikka ja siinä päivystänyt Kurre saivat Riihimäellä muistolaatan

Riihimäen keskustassa päivystänyt hyväntuulinen Jorma "Kurre" Siitonen tunnettiin kaupungilla miehenä, jonka kanssa oli mukava jutustella. Laatan halutaan muistuttavan siitä, että jokainen voi omalla käyttäytymisellään vaikuttaa kaupungin ilmapiiriin.

Graniittilaattaan on kaiverrettu teksti: Lähes kaikki sen Riihimäellä ties, tällä paikalla seisoi hymyilevä mies. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Riihimäen keskustassa paljastettiin keskiviikkona graniittilaatta kulmakokouspaikan merkiksi. Hämeenkadun ja Kauppakujan kulmaus on ollut kokoontumispaikkana jo vuosikymmeniä.

Perinnettä aloittamassa ollut, ja porukan sitkein päivystäjä, Jorma ”Kurre” Siitonen menehtyi alkuvuodesta 2021. Kurre oli aina ystävällinen ja hänen iloista tervehdystään on jäänyt moni kaipaamaan.

Jalkakäytävälle laitettuun laattaan on kaiverrettu kengänpohjien lisäksi teksti: Lähes kaikki sen Riihimäellä ties, tällä paikalla seisoi hymyilevä mies. Teksti viittaa positiiviseen kaupunkilaishenkeen, jota Kurre ja koko joukko on vaalinut.

– Teksti oli helppo kirjoittaa, Kurre oli aina hyvällä tuulella ja kaikki tykkäsivät jutustella hänen kanssaan tuolla kulmalla, kertoo tekstin muotoillut Pekka Lehtinen.

Laatta on sijoitettu kadulle muistuttamaan siitä, että jokainen voi omalla käyttäytymisellään vaikuttaa kaupungin ilmapiiriin. Ystävällisyys ja hymy eivät maksa mitään, silti niillä on valtava vaikutus kanssakulkijoiden päivään.

– On tärkeää, että nostetaan esiin myös tavallisia ihmisiä, jotka muita huomioimalla tuovat hyvää mieltä ympärilleen. Toivotaan myös, että laatan myötä kulmalla kokoonnutaan jatkossakin, vaikka yksi on joukosta poissa, kertoo laattahankkeen ideoinut Lauri Jormanainen kaupungin tiedotteessa.

Laatan tuotannosta vastasi Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Mukana toteutuksessa oli myös yhteisöjä ja yrityksiä.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.