Tuntuuko tehtävään tarttuminen vaikealta eikä työ edisty? Happoradion Aki Tykki luottaa "Kemppi-metodiin" – tällainen se on

Bändin miksaaja esitteli Aki Tykille työtavan, jolla saa draivia tekemiseen ja valmista materiaalia.

"Kemppi-metodi auttaa erityisen hyvin valkoisen paperin kammoon"
"Kemppi-metodi auttaa erityisen hyvin valkoisen paperin kammoon"

Uutta musiikkia syyskuun alussa julkaisseen Happoradion keulahahmo Aki Tykki kertoo, että toisinaan kappaleet ja etenkin niiden sanoitukset saattavat jumittaa pitkäänkin ennen kuin ne ovat valmiita. Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Tykki kertoi silloin turvautuvansa bändin miksaajan esittelemään "Kemppi-metodiin".

Ensimmäisen kerran hän hyödynsi sitä vuonna 2014 julkaistun Elefantti-albumin yhteydessä.

– En saanut oikein mitään kirjoitettua ja kaikki jumitti. Meidän miksaaja Ville Kulju sitten esitteli tämän metodin ja kertoi, että hänen vaimonsa gradu ja väitöskirjakin on aikoinaan puskettu Kemppi-metodilla.

Metodi on seuraavanlainen.

– Kemppi on siis kokemäkeläinen koneasentaja ja hän saa hommat aina tehtyä. Hän ei ole hirveän hyvä kirjoittamaan, hän ei kirjoita valmista matskua, mutta hän kirjoittaa paljon.

Kyseessä on siis mielentila ja mielikuvitushahmo.

– Kun pistät Kemppi-vaihteen silmään, niin homma toimii. Minä en itsekään ensin tajunnut, että onko tämä Kemppi joku oikea tyyppi, vai mistä on kyse. Mutta sehän on sitä, että laitetaan alitajunta töihin, eli kirjoita ihan mitä vaan tulee mieleen ja kirjoita se valmiiksi. Korjailet siitä sitten seuraavana päivänä.

Tykki lisäsi, että "Kemppi-metodi" auttaa hyvin niin sanotun valkoisen paperin kammoon, kun aloittaminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta.

Katso koko lähetys Areenasta: