Koronanyrkki päivittänyt Pohjois-Karjalan maskisuosituksia

Siun soten alueella varmistui viime viikolla 32 tartuntaa. Tällä viikolla on todettu 10 tapausta.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Kuva: Laura Ruuskanen / Yle

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena ja rokotuskattavuus nousee tasaisesti.

Maakunnassa varmistui viime viikolla 32 tartuntaa. Tällä viikolla, torstaiaamuun mennessä, on todettu 10 tapausta.

Yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 72 prosenttia on saanut kaksi konronarokotetta. Ensimmäisen rokoteannoksen on ottanut 83 prosenttia.

Paikallinen koronanyrkki on päivittänyt Siun soten alueella voimassa olevaa maskisuositusta.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Koulujen maskisuositusta jatketaan syysloman loppuun saakka. Lisäksi erityisesti rokottamattomien kannattaa harkita kasvomaskin käyttöä muutoinkin.

– Esimerkiksi 20–30-vuotiaista vasta noin puolet on saanut molemmat rokotteet, ja 12–19-vuotiaista vain neljännes. Koronavirus ei myöskään ole hävinnyt mihinkään, joten suojautuminen on edelleen järkevää, muistuttaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva ylilääkäri Jukka Heikkinen.

Työpaikoilla suositellaan seuraamaan Työterveyslaitoksen ohjeistuksia maskien käytöstä. Ely-keskus edellyttää edelleen maskien käyttöä järjestämässään joukkoliikenteessä. Siun soten toimipisteissä asioivien asiakkaiden ja potilaiden toivotaan myös käyttävän maskia.

Etätyösuositus on Pohjois-Karjalassa edelleen voimassa valtakunnallisen linjauksen mukaisesti. Valtakunnallinen etätyösuositus on päättymässä 15.10.2021.