Sibeliuksenkadun pyörätie jälleen lautakunnan käsittelyyn Hämeenlinnassa

Keskustan läpi kulkeva pohjois-eteläsuuntainen pyöräreitti esitetään rakennettavaksi edelleen Sibeliuksenkadulle. Kasarmikadun vaihtoehto ei ole mukana virkamiesten valmistelemassa esityksessä.

Molemmin puolin katua rakennetavat yksisuuntaiset pyöräväylät veisivät 42 parkkipaikkaa Sibeliuksenkadulta. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Kiistelty Hämeenlinnan keskustan halki kulkeva pyöräreitti tulee jälleen kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn ensi tiistaina.

Pohjois-eteläsuuntainen pyöräreitti esitetään rakennettavaksi edelleen Sibeliuksenkadulle. Kasarmikadun vaihtoehto ei ole mukana virkamiesten valmistelemassa esityksessä.

Pyöräväylä on aiheuttanut närää, koska se veisi nelisenkymmentä parkkipaikkaa kadun varrelta.

Lautakunta on linjannut pyörätien Sibeliuksenkadulle jo reilut kolme vuotta sitten. Asia päätettiin tuoda uudelleen käsittelyyn, koska pyörätien yleissuunnitelmaa on päivitetty monelta osin ja toriparkin tyrmäys vaikeuttaa korvaavien parkkipaikkojen järjestämistä.

Sibeliuksenkadun vaihtoehto sisältää 470 metriä pitkän pyörätien rakentamisen Niittykadulta Tampereentielle Linnanpuiston läpi. Yleissuunnitelma sisältää myös uudet liikennevalot Sibeliuksenkadun ja Palokunnankadun risteykseen.

Sibeliuksenkadun hankkeelle on myönnetty valtionavustusta 1 364 000 euroa, mikä on puolet hankkeen kustannuksista.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.