Poliisi antoi kymmenille pyöräilijöille sakkoja tai huomautuksia kahdessa maakunnassa tehovalvonnan aikana – Oulussa pysäytettiin myös kaksi sähköpotkulautailijaa

Poliisi huomautti paria kymmentä pyöräilijää ajovalojen puutteesta Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella keskiviikkona. Oulussa pyöräilijöitä jopa sakotettiin, rikkomuksia oli yli 20 henkilöllä.

Polkupyörässä on lain mukaan oltava huonon näkyvyyden vallitessa, esimerkiksi hämärässä ja pimeässä, vaaleaa valoa tuottava lamppu edessa ja punainen takana. Kuva: Silja Viitala / Yle

Kaksi sähköpotkulautailijaa jäi kiinni liikennerikkomuksista Oulussa poliisin kevyen liikenteen tehovalvonnassa keskiviikkona.

Poliisi kirjoitti yhdelle potkulaudalla ajaneelle sakon, toiselle annettiin huomautus.

Valvonta ulottui Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueille. Oulussa yli 20 pyöräilijälle kirjoitettiin sakkoja, syynä oli valotta ajaminen, jalkakäytävällä pyöräily tai päin punaista ajaminen.

Huomautuksen valotta ajamisesta sai 15 pyöräilijää koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Kainuussa samasta syystä huomautuksen sai seitsemän pyöräilijää.

Oulussa poliisi jakoi pysäytetyille pyöräilijöille Oulun kaupungin lahjoittaman valopaketin.

Poliisin mukaan suurelta osin liikennesäännöt olivat kuitenkin liikkujien hallussa. Nyt valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota paitsi pyöräilijöiden valoihin hämärän aikana myös liikennevalojen noudattamiseen ja jalkakäytävällä ajamiseen.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.