1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampereen areena

Areenan edustajat saivat selvityksen Urokselta, mutta haluavat vielä lisää tietoja – halliyhtiön toimitusjohtaja: "Dialogi jatkuu"

Tampereen areenan pääsponsori Uros Oy on kertonut tilanteestaan areenan edustajille. Areenan toimitusjohtaja Marko Hurme ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa enempää.

Tampereen areena avataan joulukuussa. Rakentaminen alkaa olla loppusuoralla. Kuva: Kari Alentola / Yle

Teknologiayhtiö Uros on antanut Tampereen areenan pyytämän kirjallisen selvityksen tilanteestaan, kertoo areenan toimitusjohtaja Marko Hurme. Hurmeen mukaan areenan edustajat ovat keskustelleet perjantai-iltapäivällä Uros Oy:n pääomistajan Jyrki Hallikaisen kanssa. Mukana on ollut myös yhtiön ylintä johtoa.

Hurmeen mukaan areenayhtiö haluaa vielä muutamiin asioihin lisätarkennuksia, ja Uros on luvannut vastata niihin.

– Dialogi areenayhtiön ja Uros Oy:n välillä jatkuu, kun pyydetyt lisäselvitykset saapuvat. Tiedotamme asiasta lisää, kun lisäselvitykset on analysoitu. Tässä vaiheessa emme kommentoi asiaa enempää, Hurme vastaa sähköpostissa Ylelle.

Oululaislähtöinen Uros on Tampereen areenan pääsponsori, ja areenan katolla komeilee sen avauduttua Uros Live -kyltti. Uroksen taloudellinen tilanne on kuitenkin epäselvä. Siltä vaaditaan muun muassa miljoonien eurojen saatavia Helsingin käräjäoikeudessa. Myös Patentti- ja rekisterihallitus perää yhtiöltä puuttuvia tilinpäätöstietoja.

Hurme on kertonut aiemmin, että areenayhtiöllä ei ole saatavia Uros Oy:ltä. Hänen mukaansa Uros on hoitanut kaikki velvoitteensa halliyhtiölle sopimuksen mukaisesti.

Lue myös:

Uros sai suomalaisen ministerin, jääkiekkoseuran, yliopiston ja kaupungin sen puhemiehiksi – selvitimme, millaisia kauppoja se teki

Tampereen entinen pormestari pettynyt Uroksen ongelmiin, mainehaittaan ja lupauksiin: 200 työntekijää luvattiin, 1–2 tuli

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Tampereen areenayhtiö: Uutinen Uros Oy:n talousvaikeuksista ei vaikuta joulukuussa avattavan areenan toimintaan