Hyppää sisältöön

Vuokramarkkinoidet kehitysnäkymät ovat Vaasassa hyvät

Tuoreen Vuokranantaja-barometrin mukaan positiivisimmat vuokramarkkinoiden kehitysnäkymät ovat Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Vuokranäymät ovat Vaasassa nyt positiiviset. Kuva: Esa Syväkuru / Yle

Vuokramarkkinoiden kehitysnäkymät ovat Vaasassa nyt hyvät. Tuoreen Vuokranantaja-barometrin mukaan positiivisimmat vuokramarkkinoiden kehitysnäkymät ovat Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Näissä kaupungeissä toimivat vuokranantajat antoivat parhaat arviot vuokramarkkinoiden kehitysnäkymistä. Erityisesti Vaasassa käänne varovaisen negatiivisista näkymistä selkeästi positiivisiksi on ollut voimakas.

Vuokranantaja-barometriin vastasi lähes 1800 yksityistä vuokranantajaa eri puolilla Suomea.

Myös vuokralaisen löytäminen on ollut viimeisen kolmen kuukauden aikana monessa kaupungissa helpompaa kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Erityisesti tilanne vaikuttaa kohentuneet monessa korkeakoulukaupungissa, kuten Lappeenrannassa, Joensuussa ja Vaasassa.

- Koronatilanteen hellittäminen näkyy vahvasti vuokranantajien parantuneissa arvioissa. Iso merkitys on varmasti sillä, että moni korkeakoulu on lisännyt viime vuoden syksyyn verrattuna tuntuvasti lähiopetusta ja opiskelijat ovat palanneet kaupunkien vuokramarkkinoille, arvioi Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.