Hyppää sisältöön

Rock-yhtye Wigwamin solisti Jim Pembroke on kuollut – tytär välitti viimeisen viestin faneille: "Keep the Good Times Rolling"

Nuoresta brittimuusikosta tuli tärkeä ja pitkäaikainen vaikuttaja suomalaisessa rockmusiikissa.

Jim Pembroke esiintyy television musiikkiohjelman "Plyysiä ja hyvää musiikkia" kuvauksissa 28.9.1974 Kuva: Håkan Sandblom

Lontoossa syntynyt ja 1960-luvulla Suomeen muuttanut rockmuusikko Jim Pembroke on kuollut. Hän oli kuollessaan 75-vuotias.

Suomeen suomalaisen tyttöystävänsä kanssa vuonna 1965 saapunut Pembroke ehti mullistaa suomalaista rockmusiikkia kahdessa merkittävässä bändissä. Parhaiten hänet tunnetaan progressiivista rockia esittäneen Wigwamin keulakuvana ja pääasiallisena laulajana. Ennen Wigwamia hän oli mukana perustamassa Blues Section -yhtyettä.

Bändiensä lisäksi Pembroke teki jo 1970-luvulta alkaen runsaasti työtä popmusiikin kulisseissa. Hän sävelsi ja sanoitti lauluja muun muassa Hurriganesille, Kojolle ja Riki Sorsalle.

Jim Pembroken tytär Emma Pembroke kertoi Yle uutisille, että hänen isällään oli viime aikoina terveydellisiä haasteita, eikä hän voinut hyvin. Hän nukkui rauhallisesti pois kotonaan, rakkaan vaimonsa sylissä.

– Hän halusi toivottaa kaikille ystävilleen kaikkea hyvää ja "Keep the Good Times Rolling". Tämän viestin hän toivoi kaikkien ystäviensä kuulevan, viestitti Emma Pembroke.

Lue lisää:

Jim Pembrokesta tuli nuoren rock-Suomen tärkeä brittivahvistus