Hyppää sisältöön

Vaasan kaupunki on turvallinen ja luotettava työnantaja tutkimuksen mukaan – palkkatasossa ei kuitenkaan pärjätä

Vaasan kaupunki on teettänyt työnantajakuva-tutkimuksen. Tuloksista käy ilmi, ettei kaupunki pärjää palkkatasossa alueen yrityksille. Työnantajana kaupunki on kuitenkin turvallinen ja luotettava.

Vaasa on tutkimustulosten mukaan turvallinen ja luotettava toimija. Kuva: Yle/Johanna Ventus

Vaasan kaupunki on teettänyt työnantajakuva-tutkimuksen. Tulosten pohjalta on tarkoitus kehittää Vaasaa ja sen mielikuvaa työnantajana.

Tulosten mukaan kaupunki mielletään turvalliseksi ja vastuulliseksi toimijaksi. Miinuksena on palkkarakenne ja työsuhde-edut, siinä kaupunki ei pärjää vertailussa yrityksiin.

Vaasan kaupungin henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutasta tulokset eivät yllättäneet.

– Tulokset olivat sen tyyppiset mitä osattiin odottaa. Kaupunki koetaan turvallisena, vastuullisena sekä luotettavana toimijana. Palkkakilpailussa me emme pärjää yrityksiin verrattaessa.

Lisäksi Vaasan kaupungin koetaan ottavan toimissaan huomioon yhteiskunnan ja ympäristön.

Potentiaalisten työntekijöiden keskuudessa Vaasan seutu työllistäjänä ei houkuttele. Muuttohaluttomuutta lisää kyselyn perusteella ruotsin kielen taitamattomuus, sillä kaksikielisyys oletetaan vaatimukseksi työnsaannille.

– Tutkimuksen pohjalta on suunniteltu kehittämistoimenpide niiden asioiden osalta jossa tutkimuksen mukaan olisi kehitettävää. Jotta tiedämme mitä pitää kehittää, niin on tärkeää tietää mitä meistä ajatellaan, Kruhse-Poutanen toteaa.